spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Majoritatea PNL-USR PLUS din Consiliul Local Vaslui merge strună, în ciuda descompunerii de la centru!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
UMĂR LA UMĂR… Colaborarea dintre cei doi viceprimari Lucian Braniște și Cătălin Mîndru pare să se sudeze și mai tare, în ciuda problemelor de la centru!

SUDATĂ BINE… Alianța PNL-USR PLUS este grav zdruncinată în această perioadă, iar cei care se bucură cel mai tare sunt social-democrații, care speră să crească în sondaje precum Făt Frumos din basme. Dacă la nivel central nu prea mai sunt semne de reconciliere, pe plan local, la Vaslui, colaborarea dintre cele două formațiuni politice va funcționa în continuare. A spus-o Lucian Braniște, viceprimarul liberal al municipiului Vaslui, a declarat-o și Cătălin Mîndru, viceprimarul de la USR-PLUS. Mai mult, întrebat de redactorii ziarului Vremea Nouă cum se va poziționa în cazul în care de la centru i se va transmite semnalul de rupere a alianției, președintele USR-PLUS Vaslui a declarat că e dispus să nu îi dea curs, decât în urma unei analize serioase privind binele comunității.

Zilele acestea, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, este în concediu, ceea ce a făcut ca atribuțiile sale să cadă în sarcina vicelui Lucian Braniște. Culmea, în timp ce la București liberalii și usr-iștii își scot ochii, la Vaslui, plecarea edilului din localitate a făcut ca relațiile de colaborare dintre cei doi viceprimari să se sudeze și mai tare, fapt recunoscut de Cătălin Mîndru, viceprimarul de la USR-PLUS. „Modul în care am desfășurat activitatea în aceste zile, alături de colegul meu de la PNL, pe partea administrativă mă face să cred că la nivel local vom continua să funcționăm ca o alianță, astfel încât să reușim să livrăm lucruri folositoare vasluienilor. La acest moment, ca o opinie personală, indiferent care va fi rezolvarea problemelor de la nivel central, nu cred că va fi afectată majoritatea din Consiliul Local Vaslui. Semnale de la centru se mai transmit, mai ales pe zona acelor funcții preluate prin numire. În ceea ce privește funcțiile câștigate prin vot, cred că așa ar fi cel mai corect să se procedeze, să avem libertatea noi de a decide ce e mai bine pentru cei care ne-au dat votul”, a afirmat vicele Mîndru.

Dispus să treacă peste semnalele de la centru

În calitate de președinte al USR-PLUS, filiala municipală Vaslui, Cătălin Mîndru pare dispus să ignore semnalele de la centru, dacă acestea nu sunt benefice vasluienilor. „Chiar dacă vom primi astfel de mesaje de la centru, pentru ruperea alianței, ceea ce sper să nu se întâmple, eu, în calitate de președinte al USR-PLUS pe municipiul Vaslui, le voi analiza foarte bine și nu le voi da curs doar pentru că vin de la București. Voi pune în prim-plan interesul comunitar. Aștept totuși ca la nivel central să se găsească o rezolvare bună, așa cum spunea președintele Iohannis, pentru această criză. Și colegii de la PNL și noi, cei de la USR-PLUS, am primit niște voturi din partea vasluienilor. Alianța a început să funcționeze, zicem noi, iar rezultatele se văd ușor-ușor. Noi suntem un partid de oameni care nu au mai făcut politică. Fiecare dintre noi venim din zona profesională unde suntem obișnuiți să facem lucruri concrete. Jocurile politice își au rostul lor, sunt inevitabile, dar ele nu trebuie să depășească limita interesului comun” a mai precizat Mîndru.

„Avem proiecte comune și dorim să le ducem la bun sfârșit”

Înțelegere și bună-colaborare își doresc și liberalii vasluieni. Prin vocea viceprimarului Lucian Braniște, aceștia au declarat că vor să continue în actuala formulă. „Relația de colaborare pe care o avem cu colegii de la USR PLUS este foarte bună și noi ne dorim să continuăm în actuala formulă pentru că este una cât se poate de funcțională. Până la urmă, asta ne și interesează, ca toți cei care ne-au votat să vadă că facem treabă pentru ei. Probabil nu întâmplător electoratul a penalizat Partidul Social Democrat în așa fel încât să ajungă de la 18 la zece consilieri locali. Noi, prin tot ceea ce facem în Consiliul Local, dorim să arătăm că Vasluiul se poate conduce și altfel, ceea ce vor și vasluienii să vadă. Și pentru mine și pentru majoritatea colegilor mei, drumul pe care am pornit anul trecut este ceva nou, însă cu toții ne străduim, dorim să ne implicăm cât putem de mult pentru a reuși să ne îndeplinim, cu succes, obiectivele. Avem proiecte începute cu colegii de la USR-PLUS și vrem să le ducem la bun sfârșit” a afirmat viceprimarul Lucian Braniște.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. De ce merge strună?Au început să se buleasca în cur?Nu este de mirare la ce fete de tatalai au.Ce cacat fac avortatii ăștia pentru bunăstarea Vaslui.hotilor? Va spun eu, niciun cacat.Sug din bugetul statului bani, doar atat.Rapanosii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.