Mama fugarã a frãtiorilor din Bãltati, cãutatã de binefãcãtorii care le-au promis copiilor cã nu-i vor abandona prin strãini!

URMÃRI… Soarta celor patru frãtiori din Bãltati, a cãror tatã a dat foc la casã, în urmã cu câteva zile, gest ce a dus la preluarea copiilor de cãtre DGASPC, i-a întristat enorm pe binefãcãtorii care fãcuse donatii consistente acestei familii. “Atâtia oameni au dus acolo tot ceea ce au crezut de cuviintã, de la obiecte de uz-casnic, masinã de spãlat, frigider, mobilã, aragaz, etc, tocmai pentru ca cei patru copii sã nu ajungã în grija statului. Dar, uite, acest nemernic a dat foc la tot si copiii au ajuns prin strãini. Mama lor, dacã poate fi numitã asa, a fugit de acasã si el s-a rãzbunat asa”, spun cei care au ajutat aceastã familie. Acestia vor acum sã o gãseascã pe mama copiilor, Maricica Cucu, cãci doar ea ar putea face demersuri legale, pentru copii.

A rãmas doar scrumul din cele douã case din ograda lui Gheorghe Cucu, din Bãltati, comuna Tãtãrãni, iar vecinii încã se uitã peste gard si îsi fac cruce. “Sã fereascã Dumnezeu de asemenea oameni! El a mai amenintat pe cineva în sat cã îi dã foc, pentru cã nu voia sã îi dea bãuturã si tigãri pe datorie. Dacã nu îsi dãdea seama politia cã el, de fapt, singur a pus focul si la o casã, si la cealaltã, cu sigurantã mai fãcea asa ceva. Din ce spun oamenii, el tot a sperat sã revinã acasã femeia lui, mama copiilor. Si vãzând cã nu vine, s-a rãzbunat”, spun vecinii. Rãzbunarea lui însã a fãcut ca tot ajutorul dat de oamenii cu inimã mare sã ardã, iar hãinutele frumoase, cumpãrate de unii binefãctori pe gustul si mãrimea celor mici, tocmai pentru a-i bucura, s-au fãcut si ele scrum. “Copiii au fost luati de Asistenta Socialã, de la Primãrie, cum erau, doar cu hainele de pe ei. Unii erau la scoalã si de acolo i-au luat cei de la Protectia Copilului”, spun oamenii din Bãltati. 

În cãutarea mamei fugare. Cine stie unde e, sã spunã!

Gheorghe Cucu a fãcut contestatie împotriva mãsurii arestãrii preventive, însã instanta i-a respins solicitarea. În inconstienta lui, acesta a cerut sã fie lãsat în “arest la domiciliu”, dar întrebarea este… care domiciliu? Casele din chirpici, aflate în ograda pãrinteascã, au ars din temelii. “E dureros totul, pentru cã multi oameni au fãcut totul pentru ca acesti copii foarte frumosi si cuminti, sã nu ajungã la stat. Sã fie dati prin plasament, la strãini. Mãcar aici erau cu bunica, erau în casa lor, cu vecinii lor. Preotul paroh îi mai ajuta, la fel si lumea din sat veghea la ei. Sora lor cea mare, Adina, care are vreo 12 – 13 ani, învatã bine la scoalã si e un exemplu de copil. Ea spãla, ea însira rufe, fãcea mâncare, doar ca sã fie cu toti fratii împreunã, sã nu îi ia Protectia. Odatã mi-a spus plângând cã se teme sã nu fie luati de acasã. Asistentii sociali i-au lãsat sã fie în familia lor, chiar dacã tatãl era cum era, pentru cã a vãzut ajutorul constant primit de la oamenii cu inimã mare. Dar acum ce folos, dacã totul a fost ars, iar copiii au ajuns la stat si vor fi despãrtiti. Vrem s-o gãsim pe mama lor, ca, prin ea, sã vedem dacã nu putem ajuta acesti copii, sã fie iar împreunã. Dacã cineva ne poate spune unde este femeia aceasta, care se numeste Maricica Cucu si are 33 de ani, sã anunte la Primãria comunei sau pe Facebook, oriunde, numai sã ne anunte”, spune, cu lacrimi în ochi, una din femeile care au ajutat frãtiorii din Bãltati.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ