spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Marea Britanie: Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

- Advertisement -

Sute de londonezi s-au organizat în timpul nopţii de marţi spre miercuri în grupuri de autoapărare pe străzile capitalei Regatului Unit, afectată de patru zile de violenţă, transmite AFP.

La Southall (vestul Londrei), sute de indieni sikh, unii îmbrăcaţi în port tradiţional, s-au adunat marţi seară în faţa tempului lor (Gurdwara) după ce au auzit zvonurile potrivit cărora comunitatea lor ar fi putut deveni ţinta unor noi violenţe. Ei au ţinut gara locală sub strictă supraveghere pentru a observa sosirea unor eventuali răufăcători.

La Enfiled, cartier din nordul Londrei grav afectat de tulburările din nopţile precedente, 200 de locuitori au patrulat prin cartier pentru a supraveghea străzile.

O înregistrare video făcută de un amator miercuri noapte înfăţişa un grup de 100 de persoane scandând ‘Anglia, Anglia, Anglia’ pe o stradă din Enfield. Grupul tocmai intrase în conflict cu un tânăr înarmat cu o crosă de hochei, însă situaţia a revenit la normal după ce mulţimea a făcut apel la calm.

Aproximativ o sută de suporteri de fotbal s-au adunat în cartierul Eltham de la periferia oraşului, unde de asemenea se zvonea că aveau să sosească persoane care urmau să declanşeze violenţe. ‘Acesta este un cartier de muncitori albi şi suntem aici pentru a ne proteja comunitatea’, a declarat un bărbat pentru The Guardian, adăugând că mulţimea doreşte să ajute poliţia.

În cartierele Hackney şi Kentish Town (nord), comercianţii, o parte a acestora turci, au făcut de gardă în faţa magazinelor lor, unii fluturând în mâini arme improvizate.

O secţie de poliţie a fost incendiată marţi seară, cu un cocktail Molotov, la Nottingham (centru), fără ca vreo persoană să fie rănită, a anunţat poliţia britanică.

Valul de violenţe ce se propagă de sâmbătă în Marea Britanie a început la Londra după ce un poliţist a ucis un tânăr de 29 de ani. Premierul britanic David Cameron şi-a întrerupt vacanţa şi s-a întors de urgenţă marţi la Londra, angajându-se să restabilească ordinea şi calmul după trei zile de violenţe soldate cu un mort.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.