spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Mașină de curse făcută de studenții de la Iași, pentru un concurs. „Concurăm cu echipe care au un buget înzecit”

- Advertisement -

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) vor realiza o mașină de curse. Tinerii vor trebui să se încadreze într-un buget de 30.000 de euro. Monopostul construit de studenții va concura cu altele ce vor fi realizate de echipe care aparțin universităților tehnice, în cadrul „Formula Student”, care este o competiție de inginerie.

Studenţii români vor concura cu tineri din toată lumea. În concurs intră şi maşini făcute de echipe care au parte de bugete uriaşe sau sunt sponsorizate de mari companii de profil. Din comisia care jurizează concursul fac parte ingineri de la Ferrari, Lamborghini sau Maseratti.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul acestei competiții este de a proiecta, construi și promova un monopost destinat competițiilor sportive. Monopostul va concura într-un circuit împotriva altor echipe concurente, numai după ce va îndeplini o serie riguroasă de teste statice și dinamice. Astfel, studenții universităților tehnice trebuie să construiască o mașină de curse diferită, în proporție de 80 la sută, față de cele construite la competițiile anterioare…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/masina-de-curse-facuta-de-studentii-de-la-iasi-2229414.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.