spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Mașină de poliție gonind cu aproximativ 100 de km/h prin localitate, un vasluian a filmat momentul! (VIDEO)

- Advertisement -

Un fenomen alarmant ce pune din ce în ce mai mult în pericol siguranța rutieră are loc pe drumurile din județul Vaslui. Vorbim despre polițiștii vitezomani, care cred că odată ce îmbracă uniforma statului pot face ce vor pe drumurile publice. Tineri teribiliști, abia intrați în sistem, mulți dintre ei din sursă externă, confundă bolizii de acasă cu autospecialele de serviciu și gonesc pe drumurile publice, spre nemulțumirea celorlalți șoferi. Probabil așa se explică și numeroasele accidente în care au fost implicate mașinile de poliție în ultima lună. Pentru a-i mai tempera, IPJ Vaslui organizează în această perioadă cursuri de condus defensiv, însă unii se pare că au nevoie în primul rând de bun-simț, pentru a nu mai fi comparați cu „bizonii” din trafic.

În ultimele luni, tot mai mulți cetățeni ne-au semnalat faptul că foarte multe autospeciale ale Poliției circulă cu viteză foarte mare prin localități, fără să aibă pornite semnalele acustice și luminoase. Polițiștilor pare că nu le pasă, pur și simplu, că mai sunt și alți participanți la trafic și apasă pedala de accelerație la maxim, chiar cu riscul de a produce accidente. Oamenii spun că de multe ori au fost nevoiți să iasă de pe carosabil pentru a face loc autospecialelor. Probleme sunt și cu mașinile armatei, iar un astfel de episod ne-a fost povestit de un locuitor al comunei Muntenii de Jos. „Am plecat cu mașina la Bârlad, iar în dreptul școlii din Muntenii de Jos am fost depășit de o mașină a armatei, care nu avea nici girofar, nici sirenă. Am fost nevoit să opresc într-un șanț, altfel cred că mă lovea. Când am ajuns în dreptul statuii de la Băcăoani, mașina respectivă era trasă în parcare, iar cele două persoane își făceau câte un sandwich pe capotă. Nu înțeleg care a fost graba lor, de ce au fost nevoiți să circule cu peste 100 de kilometri în localitate, dacă puțin mai încolo au oprit pentru a mânca? Probabil aveau oră fixă când să oprească mașina, altfel nu se explică”, a comentat vasluianul. O întâmplare trasă aproape la indigo a avut loc joi după-amiază, în suburbia Rediu a municipiului Vaslui, când o dubă aparținând Poliției mai avea puțin și se desprindea de la sol din cauza vitezei. Unul dintre șoferi a filmat momentul și l-a trimis redacției noastre, cu următorul comentariu. „Autospeciala circula cu peste 100 de kilometri pe oră prin localitate fără a avea semnalele acustice sau luminoase puse în funcțiune. A trecut ca vântul pe lângă mine. Am accelerat și eu și m-am ținut după el pentru a-l putea filma, ca să dovedesc că de multe ori chiar polițiștii încalcă legea. Nu e prima dată când văd autospecialele poliției circulând cu foarte mare viteză prin localitate, fără a avea girofarul pus sau sirena pornită”, ne-a declarat vasluianul.

De la începutul acestei luni și până în prezent, patru mașini ale IPJ Vaslui au fost implicate în accidente rutiere

Probabil în strânsă legătură cu acest fenomen al polițiștilor vitezomani sunt și evenimentele rutiere în care au fost implicate autospecialele IPJ Vaslui în ultima lună. Potrivit unor surse neoficiale, nu mai puțin de patru mașini conduse de polițiștii vasluieni au fost implicate în accidente, cele mai multe în zona Bârladului.

Reprezentanții IPJ Vaslui recunosc că unii polițiști au probleme cu condusul autospecialelor

De câteva luni IPJ Vaslui organizează cursuri de condus defensiv pentru polițiștii din Operativ, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situații neplăcute. Cel care se ocupă de instruirea lor este agentul Alexandru Mălăncuș. Acesta declara, în urmă cu o lună, că cei care vin din școala militară nu avea o pregătire de specialitate în ceea ce privește conducerea acestor autospeciale. Iată ce afirma agentul Mălăncuș despre organziarea unor astfel de cursuri. „În cadrul IPJ Vaslui se desfășoară un program de pregătire tactică de specialitate în ceea ce privește conducerea defensivă. Până în momentul de față, un astfel de exercițiu nu a fost făcut pentru că programul este relativ nou în România. În prezent, suntem 10 instructori la nivel național, care avem ca obiectiv perfecționarea în conducerea autospecialelor de poliție cu semnalele acustice și luminoase puse în funcțiune. Acest program are ca scop principal preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute. Până azi, elevul sau studentul care venea din școala militară nu avea o pregătire de specialitate în ceea ce privește conducerea acestor autospeciale. Acum se fac aceste cursuri de pilotaj, care ne vor ajuta să evităm obstacole, să frânăm atunci când situația o impune sau să conducem într-un anumit mod. Programul este alcătuit din mai multe exerciții complexe, iar la final scopul este de a avea o generație de polițiști mult mai abilă și mai bine pregătită” spunea agentul de poliție în urmă cu o lună. Nu ar fi rău dacă acesta le-ar vorbi colegilor lui și despre faptul că în localitate, mașinile de poliție care nu au pornite semnalele acustice și luminoase trebuie să respecte regimul de viteză, chiar dacă pe ele scrie „POLIȚIA”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Presupun că a frânat când a văzut că ăsta din spate filmează, nu se văd stopurile aprinse pe filmare deci ghertoiul care filma s-a dus săgeata și s-a gândit el să facă un video cu telefonul in timp ce mergea cu 100 prin localitate, ce boscheți de oameni, înainte să faceți un articol pe genunchi luati partea logică nu ce va spun toți terminații.

  2. In primul rand articol de shit, mârlanul care a filmat ar trebui sa dea permisul că el avea peste 100km/h, se vede că ajunge duba de poliție foarte repede, in al doilea rând folosea telefonul la volan, deci s-a băgat singur in rahat, când o să va ceara cei de la control intern filmarea să-i dați și numele papagalului care a filmat poate rămâne și pieton!

  3. Poliția din Vaslui, niste amatori…care tin cu cei care au gura mai mare.Vezi Clipul Faradelegi la politia din Vaslui de pe youtube pe canalul Curaj Ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.