Mecanica Vaslui preia stafeta

Se nãstea echipa de suflet a muncitorilor

La startul editiei ’83-’84 a diviziei C, se vor alinia douã echipe din Vaslui: Mecanica Vaslui (fosta Viitorul) si Inter Vaslui, proaspãt promovatã din liga judeteanã. Astfel a început o mare rivalitate între cele cele douã echipe. De la ce a pornit…habar n-am, probabil una era cea iubita (Mecanica), iar cealaltã a unor grupuri mai bine dotate din punct de vedere financiar.

Mecanica: noul nume al echipei fanion a orasului de la acea vreme. Retrogradatã în 1983, avea sã rãtãceascã prin seria a II-a a diviziei C. N-a reusit mare lucru în primii an de divizie C: locul 5 în editia ’83-’84, locul 2 in editia ’84-’85, în spatele echipei CSM Borzesti si locul 3 dupã Unirea Focsani si Inter în ’85-’86. Atentia suporterilor vasluieni va fi abãtutã spre echipa care începea sã aibã performante si anume Inter. Mai tarziu, Mecanica se va desfiiinta sau fuziona cu Inter, dupã 1990 regãsindu-se doar o echipã în peisajul fotbalului vasluian, si anume Sportul Municipal Vaslui.

Antrenori: Corneliu Costachescu, iar mai târziu Dan Petraru.

Jucãtorii rãmasi din „vechea gardã” erau putini si imbãtrâniserã, iar alti jucãtori veneau la Vaslui sã-si facã iesirea din scena fotbalisticã la Mecanica. Îi amintesc pe Gabriel Petcu (ex-Rapid), Doru Ionescu si Mitu Dãnilã (ex-Poli Iasi) care erau jucãtori exceptionali pentru nivelul diviziei C. Erau si alti jucãtori care impresionau : Tipãu, Dãnut Cioncu, Bandac, Marcu, Bejenaru, portarul Mihai, Costel Mãgureanu, Dragu, Stãnisteanu (actualul presedinte al AJF Vaslui), Cioclu, Stoica, Mihai Florentin, Ivãnicã, Nicolae, Manea, Mihai Lungu, Emil Spirea (venit de la Bârlad si plecat ulterior la Poli Iasi). Majoritatea, cu exceptia celor evidentiati anterior, erau vasluieni sau proveniti de la echipele care activau prin divizia judeteanã. Având în vedere acest aspect nu cred cã se putea mai mult. Era nevoie de o sustinere financiarã consistentã pentru promovare în B, ceea ce s-a gasit în cele din urma dar …pentru Inter.

În tot acest timp, prima echipã fanion a judetului, Viitorul avea sã disparã treptat. O aventurã de un an în Divizia B si o retrogradare cu doar -1 la adevãr, numai datoritã jocurilor de culise a altor echipe aflate în hora retrogradãrii a fost cea mai mare performantã a Viitorului. Apoi, Inter ia numele vechii echipe, Viitorul (nemeritat în opinia mea, pentru cã Mecanica era adevãrata Viitorul) si începea sub acest nume o nouã campanie de promovare. (CTin Ciortan: http://istoria-fotbalului-vaslui.blogspot.com)
4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ