Medic şantajat, cabinet incendiat

■ un pietrean a incendiat un cabinet de medicină dentară şi a provocat o pagubă de 50.000 de lei ■ ulterior i-a cerut medicului 8.000 de lei sau o scrisoare în care să-şi ceară scuze ■ se pare că mobilul şantajului nu ar fi activitatea profesională ■ şantajistul a fost arestat ■

„Tensiunile“ dintre un pietrean în vîrstă de 42 de ani şi un medic stomatolog de 38 de ani, din localitatea Roznov, s-au terminat cu o arestare. Cel în culpă a fost pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de distrugere şi şantaj după ce a incendiat cabinetul de medicină dentară a victimei, un imobil din localitatea Podoleni şi a provocat o pagubă estimată la 50.000 de lei.

Mai apoi, pietreanul a trecut la şantaj şi i-ar fi cerut victimei suma de 8.000 de lei. În cazul în care medicul nu ar fi avut banii necesari pentru a-l satisface pe pietrean, avea posibilitatea să redacteze o scrisoare prin care să-şi ceară scuze. Pentru ce, deocamdată rămîne un mister, deoarece anchetatorii susţin că cel puţin pînă la acest moment nu s-a stabilit exact miza infracţiunii, dar, spun oficialii, nu ar avea legătură cu activitatea profesională.

Aşa stînd lucrurile, dacă nu a plecat de la meserie, nu putem decît să bănuim care ar fi motivul pentru care se războiesc cei doi. Totul a devenit public în după amiaza de 8 februarie 2021, cînd un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ anunţa faptul că oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 42 de ani, din Piatra Neamţ, bănuit de comiterea infracţiunilor de distrugere şi şantaj.

În continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, la data de 5 februarie 2021, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind descoperite mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2021, bărbatul ar fi incendiat mai multe bunuri din interiorul unui cabinet medical din Podoleni, provocînd un prejudiciu estimat la aproximativ 50.000 de lei. De asemenea, în perioada 12 ianuarie – 1 februarie 2021, acesta ar fi pretins de la persoana vătămată diferite sume de bani, pentru a nu dezvălui anumite informaţii pe care le deţine despre aceasta. Solicitările au fost făcute prin mesaje telefonice.

„Din datele anchetei nu s-a stabilit în concret care au fost motivele, dar se pare că nu ar avea legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate“, a declarat procurorul Mihai Ovidiu Tanasă, purtător de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ. Pe 7 februarie suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvîrşirea infracţiunilor de distrugere şi şantaj, iar pe 8 februarie acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. …https://monitorulneamt.ro/medic-santajat-cabinet-incendiat/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ