spot_imgspot_img
13.9 C
Vaslui
20-apr.-2024

Medicii şi asistentele de la Infecţioase aduc televizoare de acasă pentru bolnavii COVID

- Advertisement -

La Spitalul de Infecţioase, televizoarele au fost aduse de acasă de personalul medical. La Spitalul de Pneumologie s-au cumpărat telefoane cu cameră video pentru ca orice bolnav să-i poată vedea pe cei de acasă.

38 de cazuri noi la Iaşi ieri, după ce cu o zi înainte am stabilit recordul de 70 noi pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19. Medicii infecţionişti spun că în continuare diagrama infectărilor arată precum “dinţii de fierăstrău” dar că, faţă de perioada de primăvară, se remarcă o curbă ascendentă la Iaşi, cel mai probabil dată de sezonul estival şi concediile în care oamenii uită de restricţii şi lasă garda jos.

În spitale, unul pleacă, altul vine. Alte două noi cazuri la Centrul “C.A. Rosetti”

Chiar dacă, din punct de vedere statistic, ieri, a fost o zi mai uşoară, la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva“, medicii continuă să lucreze sub presiune. “Azi-dimineaţă (ieri – n.r.) aveam un singur loc la Compartimentul de Terapie Intensivă pentru că, din păcate un pacient ne-a părăsit. A decedat, având şi boli asociate. Locul s-a ocupat. În rest, toate saloanele de confirmaţi sunt pline. Chiar dacă, între orele 13 şi 15, în fiecare zi se externează, ceea ce am constat este faptul că, imediat, într-un timp extrem de scurt, şi aici e vorba de minute, de o oră sau două, paturile se ocupă imediat, ceea ce nu se întâmpla în primăvară”, a declarat Carmen Manciuc, directorul medical al spitalului.

Dacă, în ziua precedentă, raportările anunţau nu mai puţin de 91 de beneficiari pozitivi în căminele de bătrâni şi centrele de plasament din judeţ, ieri, au mai fost doar doi copii confirmaţi la Centrul pentru Servicii Sociale din C.A. Rosetti. Cei 35 de copiii depistaţi pozitiv, precum şi cei 20 care nu au infecţie cu noul coronavirus, au fost mutaţi în două locuri diferite pentru ca spaţiile să fie dezinfectate. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că abia în această săptămână sunt reluate testările periodice, care se fac o dată la 14 zile.

Televizoare de la medici pentru pacienţi la Infecţioase şi telefoane mobile cu cameră la Pneumologie

În acelaşi timp, conducerile spitalelor COVID şi suport COVID fac toate eforturile pentru ca spitalizarea pacienţilor să fie mai uşoară. La Spitalul de Boli Infecţioase, de exemplu, a fost tras cablu TV în saloanele de confirmaţi, care au fost dotate cu televizoare. Dar nu cumpărate de către stat, ci donate de personal. “Nu este vorba că le-am achiziţionat. Sunt nişte televizoare aduse de oamenii inimoşi şi care au putut face asta, din acest spital. Sunt televizoare pe care ei le aveau acasă, dar nu le foloseau. Cu acordul conducerii s-a tras şi cablu astfel încât să le uşurăm spitalizarea celor care se simt departe de casă, de familie, care se simt frustraţi”, a mai spus Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pe de altă parte, atât personalul medical, cât şi pacienţii se luptă zi de zi cu un alt inamic, căldura. În saloane, mercurul în termometre, la ora prânzului, depăşeşte 30 de grade, ceea ce face aproape imposibil aerul de respirat.

“Aparate de aer condiţionat există, dar căutăm de mult timp o firmă care să se ofere să vină într-un spital COVID şi să cureţe filtrele. Din păcate, nu am găsit deocamdată”, a mai spus Carmen Manciuc. Aceasta a adăugat că, în urmă cu câteva săptămâni, inclusiv meniul pacienţilor s-a îmbunătăţit în urma discuţiilor avute cu firma de catering. Şi la Spitalul de Pneumologie, conducerea a dispus achiziţionarea de telefoane cu cameră video, astfel încât pacienţii să poată ţine legătura cu cei de acasă. De asemenea, bolnavilor COVID 19 li s-a amenajat o zonă liberă cu scaune pe terasele de la etajele III şi IV. ….https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/medicii-si-asistentele-de-la-infectioase-aduc-televizoare-de-acasa-pentru-bolnavii-covid–261782.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.