Medicul Bogdan Vasile Popa s-a remarcat prin scandaluri, dar a aterizat direct în fruntea Spitalului Husi!

Dr. Bogdan Vasile Popa și pacienta Violeta Ianoș

OPORTUNIST… Spitalul Husi nu scapã de o conducere pusã exclusiv pe criterii politice sau de rudenie, nici dupã plecarea din fruntea unitãtii spitalicesti a medicului Lucia Rotaru, sora primarului Ioan Ciupilan. Succesorul acesteia, chirurgul Bogdan Vasile Popa, numit recent interimar, nu a fost capabil sã obtinã aceastã functie (temporarã sau nu), pe baza unor merite reale, ci a trebuit sã facã mai întâi temenelele de rigoare pe la sediul PSD. Drept dovadã, asa se explicã faptul cã la alegerile locale de acum o lunã de zile, Bogdan Vasile Popa a apãrut de nicãrieri, hop-top, exact pe lista PSD pentru Consiliul Judetean! Ce îl recomandã însã, pentru a conduce Spitalul de care depinde viata a mii de huseni din oras si din zonele arondate, e greu de spus… Medicul Popa nu a izbutit pânã acum sã se remarce cu vreo izbândã profesionalã sau cu vreo competentã aparte în management, în schimb, a adunat mai multe scandaluri cu pacientii sau apartinãtorii, care i-au trecut prin sala de operatie. Prin aprilie, de exemplu, rudele unei paciente în vârstã de 42 de ani îl acuza public pe dr. Bogdan Vasile Popa cã si-a bãtut joc de biata femeie, dupã ce a bãgat-o de trei ori în sala de operatie în decurs de doar 12 zile. Au mai fost si alte situatii, unele chiar hilare. De pildã, fiind interesat sã fie pe placul managerei Lucia Rotaru, a cãrei antipatie pentru Dr. Nelu Tãtaru, actualul Ministru al Sãnãtãtii, era de notorietate, medicul Bogdan Vasile Popa a încercat de câteva ori sã îl provoace. Dar cum nu reusea, acesta a recurs într-o zi chiar la o micã scenetã de teatru, luând-o singur la fugã pe holurile Spitalui si strigând din toti rãrunchii cã-l bate… Dr. Tãtaru. Si-au fãcut cruce asistentele care l-au vãzut în aceastã situatie penibilã. “Noi eram acolo si am vãzut. Era singur pe holuri si striga “mã bate, mã bate”. Doamne fereste, cã nu e de râs, e de plâns”, povesteste, amuzatã, una dintre asistente.

Si-a gãsit PSD-ul de la Husi urmas la conducerea Spitalului “Dimitrie Castroian”, dupã încheierea ultimului mandat al Luciei Rotaru, sora primarului Ciupilan. Este vorba despre medicul Bogdan Vasile Popa, de specialitate chirurg, un tânãr care de mai multã vreme dãdea semne cã vrea sã fie sef. Cum singur, pe propriile forte, ca urmare a unui concurs corect, probabil i-ar fi fost mult mai greu sã rãzbeascã, medicul Popa a apelat la o scurtãturã… politicã. A si candidat la alegerile locale pe lista PSD de la Consiliul Judetean, unde chiar are sanse sã fie validat, dupã ce se vor alege parlamentarii. Interesant este cã în CV-ul sãu, deocamdatã, nu sunt trecute decât studiile medicale si alte câteva cursuri/specializãri pe care le-a urmat în domeniu, însã, pentru a conduce un spital cu sute de angajati, cu mii de pacienti, nu e doar o treabã de…patalamale. “Ce nu s-a înteles aproape nimeni în spital cu doamna Rotaru, care era o persoanã vicleanã, care stia sã dezbine si sã stãpâneascã, dar ce nu se vor întelege cu doctorul Popa. Acesta e nervos, e dornic sã fie el mot în toate. De asta s-a fãcut luntre si punte la PSD, ca sã fie el manager. Le face pe asistente proaste, nebune, în toate felurile. Ca sã fii manager, trebuie sã fii, în primul rând, un om de caracter, elegant. Un om care stie sã se poarte si cu prostul si cu desteptul. El e doar un tinerel foarte agitat, care vrea sã ajungã sus, nu contezã cum. Profesional, nu comentez cum e, pentru cã eu am în spital alte atributii”, a comentat unul din anagajatii institutiei, noua numire.  

O pacientã: “De fricã am vrut sã fug din spital, în pijamale”

Pacientii însã nu pot fi opriti sã îsi spunã pãrerea. Acestia, în mai multe rânduri, au povestit public despre cum s-au “înteles” cu medicul Popa. “S-a uitat la mine si a spus cã trebuie neapãrat sã mã opereze, cã nu se stie dacã ajung pânã dimineatã. Eu nu voiam, dar a insistat si, pe la ora 22,00 m-a bãgat în operatie. A durat cam 2 ore. M-am simtit foarte rãu dupã operatie zile întregi, aveam frisoane, aveam puroi. Si când îi spuneam domnului doctor cã nu e în regulã, el spunea cã e foarte bine, sunt sãnãtoasã si vineri mã externeazã. Îmi dãdea doar un antibiotic de 2 ori pe zi. Si pe mine mã durea si aveam frisoane si nu mai puteam de rãu ce îmi era, dar dânsul spunea cã este totul foarte bine”, a povestit în presa localã huseanca Violeta Ianos, în urmã cu ceva timp. “Atunci i-am spus frumos, sâmbãtã, dupã o sãptãmânã, cã trebuie sã mã vadã si un alt medic. Nu mai pot sta asa. Copiii mei au nevoie de mamã lângã ei”, a mai adãugat pacienta, cu ochii în lacrimi. În aceea,si zi s-a transferat la un alt medic. Aceeasi pacientã a mai povestit: “Domnul doctor le vorbea urât asistentelor si le fãcea proaste. Cam douã ore a rãcnit la ele, de s-a auzit în tot spitalul. Stiam cã din cauza mea e supãrat, cã am plecat la un alt medic. Asistentele, sãracele, nu spuneau nimic. Dânsul le vorbea urât si le fãcea proaste si în toate felurile. Mie nu mi-a adresat niciun cuvânt. Dar mã simteam vinovatã, cã, din cauza mea, sãracele asistente sunt fãcute în toate felurile. Atunci mi-a venit sã plec din spital”, a mai spus pacienta. Medicul Bogdan Vasile Popa a respins toate aceste acuze, la data la care au fost formulate, spunând cã el crede cã si-a fãcut meseria… foarte bine.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ