spot_img
24.3 C
Vaslui
11-oct.-2024
spot_img

Membrii clanului Brătienilor, judecați pentru viol, fac tot ce le stă în putere să scape de acuzații

- Advertisement -
TERGIVERSARE… Membrii clanului Brătienilor de la Bârlad fac tot ce le stă în putere pentru a scăpa de acuzațiile de viol și de anii grei de închisoare care-i așteaptă

TERTIPURI… Clanul Brătienilor de la Bârlad, trimiși în judecată pentru viol, încearcă orice le trece prin cap în speranța că fapta lor va ajunge la termenele de prescripție și vor reuși astfel să scape de pedeapsă. Și asta pentru că, în primă instanță, Brătienii au primit pedepse deloc de neglijat. După ce au renunțat la apărătorii aleși și au cerut termene pentru angajarea unor noi apărători, Brătenii au cerut ca IPJ Vaslui să depună, la dosarul cauzei, documente privind protecția datelor clasificate și au acuzat inclusiv implicarea Serviciului Român de Informații în aplicarea mandatelor de supraveghere tehnică. Magistrații Curții de Apel au luat act de cererile formulate, dar le-au respins, ca nefondate. Povestea violului a început în 2019 când, mai mulți membri ai familiei Brătianu au fost acuzați de lipsire de libertate, viol și complicitate la viol, victimă fiind o tânără de 27 de ani care ar fi trebuit ca, a doua zi după răpire, să se căsătorească. În primă instanță, cei 10 inculpați au primit pedepse mari și foarte mari de închisoare cu executare și doar doi dintre ei su scăpat cu suspendarea executării pedepsei. De asemenea, aceștia au fost obligați să plătească fiecare câte 3.000 de lei, cheltuieli judiciare și alte 10.000 de lei, cheltuieli în decursul urmăririi penale.

Cu o pronunțare care bate la ușă, membrii clanului Brătienilor de la Bârlad, acuzați de viol, fac tot ce le stă în putere pentru a amâna inevitabilul. După ce au renunțat la avocați și au cerut termene pentru angajarea altor apărători, Brătienii au venit cu o nouă încercare de amânare a procesului și au cerut judecătorilor verificări privind protecția datelor clasificate și au acuzat inclusiv implicarea Serviciului Român de Informații în aplicarea mandatelor de supraveghere tehnică. Curtea de Apel Iași a luat act de cererile formulate, dar le-a respins, ca nefondate. «Respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpații-apelanți Brătianu Marcel și Brătianu Radian de emitere a unei adrese către IPJ Vaslui pentru efectuarea de verificări având ca obiect documentele efectuate de către agentul șef adjunct R. C. în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 182/2022 privind protecția informațiilor clasificate, atașarea copiilor de pe registrele speciale în care au fost evidențiate aceste documente sau procesele verbale de distrugere a acestora. Respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpații-apelanți Brătianu Dinarca și Brătianu Marcel, respectiv efectuarea de verificări în ceea ce privește posibila implicare a DGPI/SRI în punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică emise la data de 23.01.2019. Prorogă pronunțarea asupra cererii formulate de inculpatul Brătianu Radian având ca obiect nulitatea absolută a unor mijloace de probă odată cu fondul cauzei”, se arată în decizia instanței. De reținut este și faptul că, în timp ce inculpații speră la achitare și să scape de anii de închisoare, în primă instanță, aceștia au primit pedepse deloc de neglijat. Astfel, în timp ce doi dintre ei au scăpat cu câte trei ani de închisoare cu suspendare, ceilalți au primit pedepse cu executare. Astfel, cel considerat principalul vinovat, Marcel Brătianu, a fost condamnat la 12 ani de detenție. De asemenea, Radian Brătianu a primit 9 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în timp ce Dinarca Brătianu a fost condamnată la 7 ani, o lună și 10 zile de detenție. Nici ceilalți inculpați nu au scăpat și au primit condamnări cuprinse între 5 ani și 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.