1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Membrii comisiei « Mihalachi » au dat bir cu fugitii (facsimil)

- Advertisement -

MISTERELE PREFECTURII Prefectul Szekely a fost de acord ca, în cadrul sedintei Comisiei Judetene de Fond Funciar, sã se dea citire unui raport al Comisiei de anchetã pentru verificarea modalitãtii de emitere a douã titluri de proprietate cu acelasi numãr, dar pe societãti diferite, beneficiar fiind actualul presedinte al CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. Bomba a venit la sfârsitul sedintei, când doi dintre cei trei membri ai respectivei comisii de anchetã s-au autorecuzat. Unul dintre ei a invocat motive familiale, având un deces în familie, lucru scuzabil, iar celãlalt, Monica Petre, a invocat faptul cã este prea ocupatã cu dosarele Prefecturii, nemaiavând timp si pentru altceva. În aceste conditii singurul membru al Comisiei a rãmas subprefectul Iftimoaei ! Reamintim cã, în prezent, “cazul Mihalachi” este în atentia DNA, raportul care va fi întocmit în urma anchetei comisiei respective fiind piesã importantã în dosar.

Sedinta de fond funciar a Institutiei Prefectului judetului Vaslui, care ar fi trebuit sã aibã loc în luna august s-a tinut pe data de 1 septembrie. Motivul oficial al amânãrii este faptul cã prefectul judetului, Levente Csaba Szekely, ar fi fost în concediu. Existã însã suspiciunea cã prefectul Szekely a încercat sã-si ajute « colegul » de la CJ pentru a iesi basma curatã din aceastã afacere, având în vedere cã atât emiterea titlurilor de proprietate respective s-a fãcut cu încãlcarea Legii 18/1991, dar si faptul cã a fost “produs” un titlu în duplicat pentru societãti diferite.

La începutul sedintei de fond funciar de ieri, Ciprian Iftimoaei, secretarul Comisiei Judetene de Fond Funciar, a cerut introducerea pe ordinea de zi a unui punct suplimentar ; concret, acesta, fiind membru al comisiei de anchetã special constituite prin Ordinul Prefectului 307/2008, dat dealtfel cu aproape o lunã dupã sesizarea Primãriei Negresti. Cererea sa a fost acceptatã, iar informarea a fost fãcutã în debutul sedintei de fond funciar, când uzantele sunt ca orice punct nou introdus pe ordinea de zi sã fie discutat la sfârsitul respectivei sedinte. Surpriza cea mare s-a produs în momentul în care doi dintre cei trei membri ai comisiei de anchetã special constituite pentru verificarea modalitãtii de emitere a titlurilor de proprietate respective au anuntat cã nu mai pot face parte din respectiva comisie. Liviu Sorea a motivat cã are un deces în familie, care-l va face indisponibil pentru lucrãrile comisiei în perioada imediatã, celãlalt membru, Monica Petre, a argumentat cã este “prea ocupatã cu alte sarcini”, si s-a autorecuzat. Astfel, lucrãrile comisiei de anchetã au toate sansele sã fie întârziate, cel putin pânã la numirea altor membri, si pânã ce acestia vor lua act de activitatea de pânã acum a comisiei.

« Se încearcã tergiversarea în speranta cã se va reusi musamalizarea dosarului »

“Eu cred cã aceste întârzieri sunt voite, deoarece concluziile acestei comisii de anchetã trebuie remise Directiei Generale Anticoruptie Vaslui pentru finalizarea dosarului. Se încearcã tergiversarea în speranta cã, asa cum a fost cazul si în alte situatii, se va reusi musamalizarea dosarului sau “gãsirea” de portite legale în acest sens. Eu îmi mentin aprecierea despre faptul cã Hotãrârea CJFFF 75/2001 a fost redactatã fãrã a se respecta normele de tehnicã legislativã în vigoare, iar vinovatii, respectiv cei care au fost de acord cu respectivul act, cât si cei care s-au fãcut vinovati, în opinia mea, de fals si uz de fals, împreunã cu administratorii celor douã societãti care, nu spun instigat, dar au beneficiat de prevederile respectivului act, sã fie trasi la rãspundere pe linie penalã, în conformitate cu legea”, a declarat Ciprian Iftimoaei, subprefectul judetului Vaslui.

ABERATIA LUI MIHALACHI Doar în România se poate întâmpla ca pentru acelasi teren sã fie emise douã titluri de proprietate diferite, în conditiile în care una dintre societãti nici nu existã

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.