spot_img
8.3 C
Vaslui
02-mai-2025

VIDEO | Meteorologii anunță că nori de nisip saharian vin peste România. Oare vorbim de un fenomen meteorologic normal sau de un război hibrid?

- Advertisement -
INVENȚIE MALEFICĂ…Ștefania Mărăcineanu acum 94 de ani inventa ploaia artificială. Aceasta însămânța norii cu săruri radioctive și astfel a reușit să aducă ploaia în Bărăganul secetos. Invenția ei a fost îmbunătățită, iar astăzi norii sunt însămânțați direct din drone sau avioane cu nanoparticule. Dilema oamenilor de rând este dacă așa zisul praf saharian, care cade peste toată Europa, schimbând fundamental clima, este cu adevărat nisip din deșert sau sunt nanoparticule. Pentru că, în varianta a doua vorbim deja de un război hibrid

ADEVĂR SAU TEORIA CONSPIRAȚIEI…De câteva zile meteorologii ne avertizează că un alt nor de praf saharian va veni peste România, cu consecințe nefaste. Să luăm în calcul ultimele temperaturi de vară care s-au înregistrat în toate județele din România. Este al nu știu câtelea astfel de eveniment care se petrece în ultimii ani. Se vorbește tot mai des în țările occidentale că astfel de fenomene meteorologice au la bază războiul hibrid și anume cel provocat de armele meteorologice brevetate. Se spune că acest praf, care este de fapt o ploaie cu nisip saharian, care ne cade numai pe cap, ci și pe întreaga noastră agricultură, pe lacuri, pe râuri, pe pajiștile și grădinile noastre, pe animale, pe toată populația de insecte din aer și de pe sol sunt toxice și nu vin din deșert, ci fac parte din arsenalul de nanoparticule asemănătoare nisipului, ce sunt aruncate de la o altitudine de 18.000 de metri din aeronave speciale, care fac parte din arsenalul de arme cu care se dorește să se influențeze clima. Aceste teorii se dezvoltă din ce în ce mai mult în Europa. Sunt alimentate de evenimente extreme și rare care se întâmplă pe mapamond, cum ar fi catastrofele din deșert de anul trecut, din Arabia Saudită și Sahara. Dar, în articolul de astăzi, vrem să vă prezentăm faptul că primul cercetător care a deschis acest drum este o româncă, care în anul 1931 a inventat prima ploaie artificială. De aici și până la nanoparticule nu a mai fost mult.

Ploaia artificială a fost inventată de românca Ștefania Mărăcineanu. Ea a realizat primul experiment de acest fel în vara secetoasă a anului 1931, în Bărăgan. Tehnologia ei se baza pe utilizarea unor săruri radioactive, pentru a induce precipitațiile. Ștefania Mărăcineanu a fost o cercetătoare remarcabilă, cunoscută și pentru contribuțiile sale în domeniul radioactivității. Este fascinant cum o invenție de acum aproape un secol, continuă să aibă relevanță și astăzi. Tehnologia ploii artificiale a evoluat semnificativ de la primele experimente ale Ștefaniei Mărăcineanu. Iată câteva etape și inovații importante. În anii 1940 -1950, după descoperirile inițiale, cercetătorii americani și sovietici au început să experimenteze cu însămânțarea norilor folosind iodură de argint și gheață uscată. Aceste substanțe au fost dispersate în nori pentru a stimula formarea picăturilor de ploaie. În anii 1960-1970 programele de însămânțare a norilor au fost extinse în multe țări inclusiv în Australia, China și Israel. Tehnologiile au fost rafinate pentru a îmbunătăți eficiența și predictibilitatea rezultatelor. În anii 1980-1990 s-au dezvoltat metode mai avansate de monitorizare și analiză a norilor folosind radar și sateliți. Aceste tehnologii au permis o mai bună înțelegere a condițiilor meteorologice necesare pentru însămânțarea eficientă a norilor în anii 2000 până în prezent.

E oficial faptul că nanoparticulele sunt folosite la „însămânțarea” norilor

Tehnologia a continuat să se îmbunătățească cu utilizarea dronelor și a avioanelor specializate pentru dispersarea substanțelor chimice. De asemenea s-au făcut progrese în utilizarea nano – tehnologiei pentru a crea particule mai eficiente pentru însămânțarea norilor. Țări precum Emiratele Arabe Unite și China investesc masiv în tehnologia ploii artificiale pentru a combate seceta și gestionarea surselor de apă. De exemplu, China a lansat Proiectul “Tianhe” Râul Cerului, pentru a stimula precipitațiile pe scară largă. Tehnologia ploii artificiale continuă să fie un domeniu de cercetare activ cu scopul de a îmbunătăți eficiența și de a minimiza impactul asupra mediului. Este un exemplu fascinant despre cum știința și tehnologia pot fi folosite pentru a aborda provocările climatice. Iată de ce, se tot vorbește în ultima perioadă că de fapt acești nori nu sunt de nisip, ci de nanoparticule.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Transportul dinspre nordul Africii a maselor de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană către sud-estul Europei și deasupra României reprezintă un fenomen meteorologic periodic și cât se poate de NORMAL, de NATURAL. Nu incercați să dezinformați și nu induceți populației mesaje conspiraționiste privind acest subiect.

    *******
    La nivel internațional manipularea vremii în scopuri științifice, protective, este permisă. În schimb, nu se permite utilizarea în scop militar a tehnicilor de geoinginerie. Dar cine poate și cine îndrăznește să demonstreze scopul militar al utilizării acestor tehnologii?… Omul utilizeaza tehnici de modificare a mediului atmosferic de foarte mulți ani. Până și România face acest lucru de ceva vreme.

    Oricum am aborda situatia, faptul că se intervine activ în desfășurarea normală a proceselor fizice atmosferice este, în sine, o problemă. Intervențiile active în atmosferă la nivel regional sau continental, trebuie limitate drastic sau chiar interzise (așa cum e cazul armelor biologice sau chimice), efectele lor fiind greu de anticipat sau controlat. Schimbările climatice nu sunt singurul inamic al momentului. Să produci ploaie unde nu ar trebui să plouă reprezintă o chestiune la fel de gravă ca și incapacitatea de a reduce emisiile de carbon la nivel global…

    Guvernul României recunoaște faptul că „securitatea națională POATE fi pusă în pericol de o serie de fenomene grave, de natură geofizică, meteo-climatică ori asociată, provenind din mediu sau reflectând degradarea acestuia, inclusiv ca urmare a unor activități umane periculoase, dăunătoare sau iresponsabile” .

    Administrația Națională de Meteorologice, ce este autoritatea tehnică națională în domeniul meteorologiei și climatologiei conform legii 216/2004 și care prestează „activități de interes național și activități cu specific pentru apărare și securitate națională, având ca scop asigurarea protecției meteorologice a vieții și a bunurilor”, NU va confirma public intervenția activă în atmosferă prin mijloace, de exemplu, de tip HAARP, deoarece nu deține MIJLOACE TEHNICE de monitorizare a activităților de acest gen.

    În prezent programe de tip HAARP sunt acoperite de umbrela unor programe de cercetare științifice și academice naționale ori internaționale. În ipoteza că se va dovedi faptul că programe de acest gen creează GRAVE perturbații atmosferice cu efecte negative asupra regimului meteorologic și climatic normal din diferite regiuni ale planetei, abia atunci se vor lua măsuri la nivel ONU de interzicere a lor. Până atunci….

    De asemenea, consider că în România trebuie să existe măcar o instituție cu atribuții militare care să desfășoare activitate de monitorizare a sistemelor ce utilizeaza tehnici de modificare a mediului geofizic (deci și atmosferic), având în vedere contextul legislativ internațional prin care intervențiile geofizice, în scop militar sau ostil, sunt interzise.

  2. Stă acum porcul ăla slinos și libidinos și se „gândește”: Pe cine mai păcălesc, de unde mai trag niște bani? Tătaru e infractor de drept comun, cu Georgescu s-a stricat treaba… Marș la căcat, vomă ce ești!!!

  3. Marș bă pulă bleagă cretină și fă-ți o samă, dacă și un cretin cu pretenție de „presă” răspândește conspirațiuni de tot cîcătoiul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.