spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Metoda unei şcoli de la ţară pentru a aduce elevii în faţa ecranelor. „Am ajuns la prezenţă de 100%“

- Advertisement -

Mulţi profesori şi-au amenajat acasă adevărate săli de curs

O şcoală din mediul rural a reuşit să reducă apetitul elevilor pentru chiulul în online şi să-i şi responsabilizeze pe părinţi, supravegherea elevilor fiind, de fapt, cheia, cred dascălii.

Este a treia săptămână la rând de când în toate şcolile din România, indiferent de rata de incidenţă a îmbolnăvirilor pe localitate, elevii învaţă de acasă. Mulţi experimentează deja acest mod de lucru încă de la începutul acestui an şcolar, alţi profesori se plâng şi la această dată că online-ul le este inaccesibil anumitor elevi, pentru că aceştia nu au nici device-uri şi nici semnal. În aşteptarea promiselor tablete de la Ministerul Educaţiei, sunt şi şcoli care au reuşit să se descurce, chiar cu rezultate bune.

La Şcoala Gimnazială Poboru din Olt, unde numărul de elevi nu este foarte mare, conducerea a cerut primăriei să le asigure copiilor tablete şi conexiune la Internet, intuind că se va ajunge şi la momentul în care copiii şi profesorii vor fi obligaţi să treacă în scenariul roşu. Mai mult, şcoala a implementat şi catalogul electronic, iar această ultimă măsură a produs o schimbare neaşteptată în comportamentul elevilor. Părinţii află în timp real dacă elevul nu a intrat în online, ce notă a luat etc., sistemul generând automat mesaje pe care părinţii le recepţionează pe telefon. Astfel a scăzut drastic absenteismul în online. Profesorul Aurel Dascălu predă la şcoala din Poboru, dar şi la o şcoală din localitatea vecină, Spineni, disciplinele Limba Română şi Matematică. Spune că diferenţele se văd şi mai clar acum, deşi rigorile din fiecare şcoală erau evidente şi înainte de şcoala online. „La una din şcoli e chiar foarte bine, nu ştiu dacă mai auziţi aşa ceva, pentru o şcoală din mediul rural, în sensul că şcoala s-a organizat puţin. Avem platformă, catalog electronic, iar catalogul ăsta electronic face minuni. Şcoala plăteşte, într-adevăr, nişte bani pentru catalogul electronic, dar e foarte bun, în sensul că le pun absenţe şi primesc părinţii mesaj pe telefon. Am ajuns de la trei-patru elevi pe clasă, la 100% prezenţă. Nu mă aşteptam, am rămas chiar surprins. S-a mai întâmplat un lucru: primăria le-a cumpărat la toţi tablete şi nu mai are nimeni scuze. Pun absenţa, părintele primeşte mesaj şi am avut surpriza ca după 5 minute să intre elevul la oră…“, spune profesorul, insistând asupra faptului că responsabilizarea părintelui face cu adevărat minuni. Absenţele şi notele vor fi, în cele din urmă, transcrise şi în catalogul fizic la care acum profesorii au acces cu programare.

„La şcoala Alunişu e puţin mai complicat. Sunt aceiaşi elevi care îmi intrau şi până acum, nici jumătate din total. Mai am câţiva care intră, dar nu au semnal suficient. Lor chiar le-am şi spus –  închideţi pe video, lăsaţi pe audio, poate reuşim. Eu am ce-mi trebuie, tablă, mi-am cumpărat acum şi o cameră mai bună, dar nu cred că mă ajută foarte mult, pentru că şi Zoom şi Meet se opresc la rezoluţia de 720“, explică în continuare profesorul.

Citeste mai mult: adev.ro/qjx3rv

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.