spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Microbuze cu arromă

- Advertisement -

Un pietrean din Speranta se plînge că mirosul concitadinilor săi certati cu săpunul s-a impregnat în masini • „Mirosul se imprimă si-n hainele noastre si ne pune în situatii jenante fată de colegii de serviciu“, mai spune omul • societatea Troleibuzul e obligată prin caietul de sarcini să curete masinile • de mirosuri nu se zice nicăieri •

După ce si-au văzut rezolvată problema mijloacelor de transport în comun, prin introducerea încă unui autobuz care să parcurgă ruta din cartier pînă în oras si retur, pietrenii care stau la Speranta au dat de alt necaz. Olfactiv, de data aceasta. Liviu Darie pune problema mirosurilor cu care concitadinii săi, chiar vecini de cartier, umplu mijloacele de transport în comun, la pachet cu nările călătorilor. Desigur, omul nu are nici o vină că sînt pe lume oameni certati cu apa si săpunul. Dar consideră că nu este obligat să îi suporte. Si că societatea care face transport local ar trebui să ia măsuri. Nu să-i spele pe cei puturosi, dar măcar să elimine mirosurile neplăcute din masini. „Din păcate, o mare parte a celor ce folosesc serviciile de transport în comun oferite de Troleibuzul au mari probleme de igienă. Acest lucru a condus la impregnarea interiorului tuturor mijloacelor de transport cu un miros extrem de neplăcut. O călătorie între două statii se face în conditii aproape imposibil de suportat. Mai mult, mirosul se imprimă în hainele purtate de noi, plasîndu-ne în ipostaze jenante fată de colegii de serviciu si nu numai, care nu folosesc aceste mijloace de transport. Prin urmare, dacă s-ar putea spăla lunar interiorul tuturor autobuzelor si troleibuzelor, pentru a dezinfecta si schimba mirosul extrem de neplăcut, impregnat în podele, pereti si banchetele acestora“, spune pietreanul.

Municipalitatea a preluat ideea. Problema a fost adusă la cunostinta Asociatiei Urbtrans, care se ocupă de transportul local din Piatra Neamt, iar directorul acesteia, Ioan Cucoreanu a luat legătura, la rîndu-i, cu Troleibuzul. Din toate demersurile, se pare că, într-un final, obligativitatea curăteniei troleelor, autobuzelor si microbuzelor există. „Conform caietului de sarcini, societatea Troleibuzul este obligată să efectueze si să întretină curătenia în mijloacele de transport în comun utilizate pe traseele din Piatra Neamt“, precizează cei din primărie. Mai rămîne să si respecte asta. Plus că, mătura dată zilnic sau mopul cu detergent nu garantează 100% disparitia aromelor de pietrean certat cu igiena.

monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.