18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Mihai Ponea a ajuns “tăticul” producătorilor și comercianților de alimente din România

Mihai Ponea

SURPRIZĂ… Vasluianul Mihai Ponea a fost numit astăzi directorul general al Direcției Generale de Siguranța Alimentelor din cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Această poziție este una importantă la nivelul României. Prin mâna lui Ponea vor trece toate avizele privind siguranța produselor alimentare. Funcția este de o răspundere uriașă, privind “sănătatea” alimentelor și este răsplătită cu un salariu pe măsură. Acesta urmeză să câștige cât un prefect sau un președinte de consiliu județean, adică peste 10.000 de lei. Conform fișei postului, Mihai Ponea va coordona Programul acțiunilor de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, va autoriza sanitar -veterinar unităților care produc, procesează, depozitează, transportă, distribuie sau comercializează alimente. De asemenea, va coordona întocmirea și inițierea de proiecte de acte normative privind cerințele referitoare la igiena alimentelor, contaminați, pesticide, arome, aditivi, enzime, biocide, suplimente alimentare, apă, radiații ionizante, organisme modificate genetic, dar și activitatea de reglementare în domeniul standardelor de calitate a alimentelor. Mihai Ponea nu este la prima sa misiune într-o agenție guvernamentală. Acesta a fost timp de șase luni pe o poziție mai înaltă, cea de vicepreședinte ANSVSA, în perioada guvernului Cioloș. După întoarcerea de la București, o vreme a fost și directorul DSVSA Vaslui, fiind înlocuit de Orzan Sofica Meda, anul trecut. Acum, acesta activa ca medic veterinar în piața Traian din Vaslui.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

4 COMENTARII

  1. Ce cauta acest om in functia aceasta? Cat a fost manager la DSV Vaslui a folosit abuzurile si sfidarile zi de zi fata de cei care nu i-au ascultat ordinele si urletele. Cei care l-au numit in functie au analizat activitatea sa din ultimii doi ani? In ce tara traim? Pe cine am votat?

    • Si de ce ma rog contează si trebuie sa ne mândrim ca e din Vaslui ?
      Contează sa fie integru, sa n-o lălăie si sa facă treaba.
      Din partea mea poate sa fie si din China, chiar mai degrabă as opta pentru un chinez, aia au deja o reputație ca muncesc, la noi n-a depășit nimeni pragul de frecangiu si profitor 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here