3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Ministrul Dan Nica, interpelat pe tema necazurilor postasilor!

- Advertisement -

DE CUVÂNT! Singurul parlamentar care, pânã acum, s-a tinut de cuvânt în spinoasa problemã a lucrãtorilor postali din judet, aflati în pragul disponibilizãrilor, a fost senatorul de Husi, Nelu Tãtaru. Acesta, în urma discutiilor cu sindicalistii, i-a asigurat cã îi va cere ministrului Dan Nica un punct de vedere, dar si solutii în acest caz, lucru care s-a si întâmplat.

„Noi sperãm ca parlamentarii sã vorbeascã aceeasi limbã cu noi si sã facã interpelãri pe tema organizãrii Postei Române”, acesta a fost mesajul Getei Turbatu, liderul de sindicat al postasilor vasluieni, la discutiile dintre sindicalisti, prefectul Radu Renga si parlamentari ai judetului. Senatorul Nelu Tãtaru a fost primul care a rezonat cu rugãmintea sindicalistilor de la Postã. „Nemultumirile prezentate de lucrãtorii postali sunt importante, sincere, întemeiate si am considerat cã trebuie, cu celeritate, sã adresez aceastã interpelare, cerându-i domnului ministru Dan Nica sã intervinã în acest caz. Dialogul trebuie restabilit între sindicalisti si conducerea Postei Române, pentru a gãsi o cale de rezolvare a problemelor. Asteptãm cu interes pozitia oficialã a domnului ministru Dan Nica, sperând ca în rãspunsul sãu sã gãsim solutii bune si în avantajul oamenilor, care au muncit si muncesc pentru Posta Românã”, a transmis senatorul dr. Nelu Tãtaru.

Ministrul Dan Nica, interpelat de senatorul dr. Nelu Tãtaru!

INTERPELARE „(…) În discutiile purtate cu liderii de sindicat ai lucratorilor postali din Vaslui, acestia au arãtat cã planul de restructurare a retelei îi afecteazã în mod direct si în jur de 100 de angajati îsi vor pierde locurile de muncã, în cursul urmãtoarelor luni. De asemenea, s-a mai reclamat reducerea programului de lucru al factorilor postali de la sate, care, pe bunã dreptate, în cele patru ore de lucru, pe zi, nu vor putea sã strãbatã satele componente ale unei comune. Sindicalistii se plâng mai mult însã de faptul cã dialogul dintre ei si conducerea Postei, reprezentatã de dl. director Ion Smeeianu, este fracturat la momentul acesta, ei nefiind consultati cu privire la necesitatea mãsurilor luate, dar si a impactului social inerent. Domnule ministru, ministerul pe care îl coordonati este, la momentul acesta, actionar majoritar al CNPR. În calitatea mea de parlamentar din judetul Vaslui, solicitat în aceastã problemã de lucrãtorii postali din judet, doresc sã primesc de la dumneavoastrã un rãspuns la întrebarea: – Ce mãsuri ati putea lua, pentru restabilirea dialogului dintre sindicalisti si conducerea Companiei Nationale Posta Românã, în asa fel încât deciziile luate la nivelul conducerii Companiei sã aibã un caracter transparent, argumentat, cu respectarea opiniei sindicalistilor, a Contractului Colectiv de Muncã si a Legii 62/2011, dar si cu cât mai putine efecte negative asupra lucrãtorilor postali? Într-un cadru generalizat, mai trebuie precizat cã disponibilizarea a aproape 100 de angajati ai Postei ar însemna, pentru acest judet, o loviturã grea. Rata somajului în Vaslui este de 10,99%, cu aproape 15.000 de someri, si, de aceea, orice loc de muncã rãmâne deosebit de important”. Acesta este continutul interpelãrii pe care senatorul dr. Nelu Tãtaru i-a adresat-o ministrului Dan Nica si asupra cãreia reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informationalã, în scurt timp, trebuie sã dea un rãspuns.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.