Ministrul Educaţiei bulversează organizarea învăţământului românesc. “Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă cu peste 30 de elevi”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, miercuri seară, că nu consideră posibil scenariul ca din toamnă clasele de elevi să mai aibă peste 30 de elevi, luându-se în calcul ca o parte a activităţilor să fie derulate online. Reducerea numărului de elevi la maxim 30 în fiecare clasă înseamnă o reconfigurare totală a organizării în fiecare unitate de învăţământ, însemnând un număr mai mare de ore şi, implicit, o creştere a normei didactice. De asemenea, cum orarul va fi mai aglomerat, în anumite şcoli se va pune problema lipsei spaţiului. Ministrul Monica Anisie a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre pregătirile pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat şi a precizat că se discută cu specialiştii Institutului de Sănătate Publică pentru a putea răspunde la toate întrebările părinţilor şi elevilor.

Aceasta a reiterat ideea că, dacă se depăşeşte temperatura de 37,3 este bine să nu intre în şcoală elevul sau cadrul didactic respectiv.

Întrebată dacă va avea a doua şansă de a susţine examenul un copil care nu poate intra din cauză că are temperatura mai mare, Anisie a răspuns: “Da, există această a doua şansă. Noi la MEC (…) ne-am gândit că ar putea exista o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuşi să intre şi să fie izolaţi de toti ceilalţi, să susţină probele sau, pur şi simplu, pot sa proba mai târziu, cu subiectul de rezervă cum s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi“. ….https://www.romaniatv.net/ministrul-educatiei-bulverseaza-organizarea-invatamantului-romanesc-nu-ne-mai-putem-intoarce-la-sa_523453.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ