Ministrul Muncii și catastrofa din Bugetul României: „Situația e sub control!”

Cheltuielile din bugetul României cunosc o perioadă extrem de dificilă. Deficitul a explodat în luna august, crescând la 2,13 din PIB  și astfel, după primele 8 luni, gaura este de aproape 22 de miliarde de lei. Deși cifrele nu sunt de partea României, Guvernul e de altă părere.

Marius Budăi, ministrul Muncii, pare că vede un cu totul al film. El a dat asigurări că nu există probleme la buget și implicit, nu vor exista probleme cu plata pensiilor și a salariilor. Mai mult de atât, el spune că pensiile și salariile trebuie să crească, pentru ca veniturile românilor să ajungă la media UE.

„E exact cum am prevăzut la construcția bugetului: banii sunt asigurați pentru plata pensiilor și salariilor. Situația e sub control. Nu avem probleme de plăți în acest moment, dar trebuie să îmbunătățim și colectarea. Nu am spus că legea pensiilor sau cea a salarizării unitare sunt două legi ușor de pus în aplicare, dar nici nu renunțăm la ele. Veniturile românilor trebuie să ajungă la media UE. Trebuie să continuăm cu creșterile de pensii și salarii, dând atenție la ce înseamnă colectare, investiții și tot ce duce la creștere economică în România”, a declarat Marius Budăi la Digi 24. …https://evz.ro/ministrul-muncii-si-catastrofa-din-bugetul-romaniei-situatia-e-sub-control.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ