28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Ministrul Muncii: În România se muncește cinci ani de zile după speranța de viață sănătoasă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, la Digi24 că înainte de o discuție legată de o creștere a vârstei de pensionare, trebuie luate măsuri pentru ridicarea speranței de viață sănătoasă, care momentan, în România este în jurul vârstei de 59 – 60 de ani. Așadar, românii muncesc cinci ani de zile după speranța de viață sănătoasă, a subliniat ministrul.

„Este necesar să ne ocupăm inițial de speranța de viață din România și de traiul românilor că apoi să discutăm de o eventuală prelungire obligatorie a vârstei de pensionare. Asta nu înseamnă că dacă nu prelungim vârstă nu permitem oamenilor să lucreze după ce împlinesc vârstă standard de pensionare.

Am făcut comparație și am analizat date Eurostat, speranța de viață a unui bărbat din România e de 70 de ani și 6 luni.

Păi dacă ridicăm vârstă la 70 de ani, degeaba îl mai punem pe omul ăla să contribuie undeva la 40 – 45 de ani dacă îi acordăm drepturile doar 6 luni de zile.

Speranța de viață sănătoasă în România e în jurul vârstei de 59 – 60 de ani. La noi în România se muncește cinci ani de zile după speranța de viață sănătoasă. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ministrul-muncii-in-romania-se-munceste-cinci-ani-de-zile-dupa-speranta-de-viata-sanatoasa-1751519

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here