“Miorita” din Valea lui Bosie: proprietarul unei stâni cu sute de oi, scandal cu sãtenii! (VIDEO)

PE-UN PICIOR DE PLAI… Scandal la Valea lui Bosie, în comuna Tãtãrãni, unde proprietarul unei stâni cu câteva sute de oi, i-a supãrat pe sãtenii care îl acuzã cã îsi paste oile în culturile lor. Unul dintre pãgubiti a ajuns sã sune la 112 pentru a cere ajutor, fãcând, totodatã, plângeri la Primãrie si Politie. Situatia însã nu si-a gãsit încã rezolvare, cãci sunt multi cãrora nu li se pare “mare scofalã”, dacã un om îsi cultivã un petec de pãmânt, iar altul îsi lasã, în batjocurã, sutele de oi pe terenul lui, distrugându-i toatã munca.

Stefan Popa, un fost miner, aflat acum la pensie si stabilit în localitatea Valea lui Bosie, comuna Tãtãrãni, sustine faptul cã, în marginea satului, are cam un sfert de hectar de teren arabil, pe care l-a cultivat cu porumb. În proximitatea terenului, spune omul, proprietarul oilor si-a amenajat stâna. Si nu ar fi aceasta o problemã, dacã oile nu ar mânca nestingherite din cultura sa. “Am, într-adevãr, un teren lângã sat, iar ciobanul pe care îl are angajat a intrat cu sutele de oi peste pãmântul meu cu porumb. Nu e prima datã, cãci îmi face aceeasi distrugere în fiecare an. Pe data de 18 mai, luni dimineata, am fãcut sesizare la 112, dar cineva care mi-a rãspuns mi-a recomandat sã mã adresez la Primãrie. Asa am fãcut, iar de la Primãrie mi-au spus cã da, rezolvã ei. Apoi am sunat si la Politia din comunã, iar politia a venit, într-adevãr, la ciobanul respectiv, amendându-l cu 500 de lei. Dar el este doar un om luat la muncã, cãci proprietarul e cel care ar trebui sã rãspundã. Eu înteleg cã e o persoanã care e abia iesitã din închisoare, unde a fost pentru niste probleme la regimul circulatiei rutiere, am fost îngãduitor. Zic, poate întelege de vorbã bunã, cã nu e frumos sã distrugi munca unui om. Dar si-a continuat comportamentul. Sã-mi distrugã toatã munca si sã-si facã stâna chiar lângã terenul meu, nu stiu dacã e corect”, sustine Stefan Popa. “Pe data de 20 mai, m-am adresat în scris Primãriei. Au venit pe data de 21 mai, ca sã constate. Au mers cei de la Primãrie la acest proprietar de oi acasã, dar ori s-a ascuns, ori nu a vrut sã iasã. Ce e de fãcut?”, se întreabã pãgubitul.

“Vreau sã ajung si la domnul prefect”

“Oile distrug tot, trec pe acolo, fac dezastru. Au mai fãcut asa, dar am iertat, dar cât? Cultiv si eu o bucatã de pãmânt, ca sã mãnânce oile lui? Sunt peste 450 de oi, vã dati seama? Au mai fost oameni care au avut de suferit din cauza oilor acestui om, dar lor le mai dãdea câte 500 de lei pentru pagube, ca sã nu aducã Politia, din câte cunosc eu.

Stâna si-a fãcut-o acum la un metru-doi de pãmântul meu. Sã mute stâna de acolo. Atât vreau. Vreau sã ajung si la domnul prefect, sã vãd cum mã înscriu în audientã. Pãmântul pe care si-a fãcut stâna nu cred cã e a lui”, spune pãgubitul din Valea lui Bosie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ