30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române. Un avion militar transportă ucraineni răniți în Danemarca

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează, duminică, o misiune de transport umanitar, pentru preluarea şi transportul unor pacienţi ucraineni care vor fi trataţi în spitale din Copenhaga, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat al MApN, misiunea se desfăşoară pe ruta Otopeni – Rzeszów-Jasionka (Polonia) – Copenhaga (Danemarca) – Otopeni.

Astfel, trei pacienţi ucraineni, în vârstă de 18, 49 şi, respectiv, 50 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Copenhaga pentru tratament în unităţi medicale din Danemarca.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronavă militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/misiune-umanitara-a-fortelor-aeriene-romane-un-avion-militar-transporta-ucraineni-raniti-in-danemarca-1972495

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here