Misterul unui accident teribil care a curmat douã vieti si a schilodit-o pe a treia! (FOTO, VIDEO)

DRUMET….Pasionat de BMW-uri vechi, Ionut nu rata aproape nicio expozitie auto din tarã, de multe ori luându-si si copiii cu el, asa cum se poate vedea si în poza de mai sus

DURERE FÃRÃ MARGINI… Accidentul care s-a produs luni seara, pe Drumul European 581, a luat viata unei fetite nevinovate, de numai patru ani. Copila, care se afla în BMW-ul condus de tatãl ei, se afla pe bancheta din spate, alãturi de frãtiorul de 9 luni si de mama lor. Desi initial s-a vehiculat cã soferul BMW-ului ar fi fost vinovat de producerea evenimentului rutier, acum politistii iau o nouã variantã în calcul, mult mai plauzibilã, care îl scoate vinovat pe tânãrul din Bârlad. Din cauza vitezei, masina acestuia ar fi intrat într-un cap de pod, ar fi lovit autoturismul BMW care circula regulamentar, proiectându-l la aproximativ 30 de metri în afara carosabilului. Masina care a provocat accidentul s-a rostogolit de mai multe ori si a fost lovitã de autoturismul înmatriculat în judetul Iasi, care venea din sens opus. În urma acestui impact, tânãrul din Bârlad si-a pierdut viata pe loc. Este doar una dintre variantele de lucru ale politistilor vasluieni, care au misiunea sã desluseascã misterul unui accident teribil, care a curmat douã vieti si a schilodit-o pe a treia, sotia tânãrului care conducea BMW-ul. Transportatã de urgentã la spitalul din Vaslui, femeia a fost transferatã de urgentã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, cu fracturã de coloanã cervicalã. Sotul acesteia, care se aflã internat în sectia Chirurgie Buco Maxilo-Facialã a Spitalului Judetean Vaslui, a primit ieri dimineatã vestea mortii fiicei lui si diagnosticul sotiei, acesta aflându-se în stare de soc. În stare de soc este întreaga comunitate din Lunca Banului, de unde este Ionut R., soferul BMW-ului. Oamenii spun cã tânãrul de 31 de ani este “pâinea lui Dumnezeu” si niciodatã nu trebuia sã treacã printr-o asa tragedie. “Nu ne vine sã credem cã un om cu sufletul asa bun trebuie sã treacã acum printr-un necaz atât de mare. Ionut, alãturi de fratii, surorile si pãrintii lui, sunt familia cea mai respectatã din Otetoaia. Oamenii acestia muncitori, credinciosi, care tot timpul mergeau la bisericã, care tot timpul sãreau sã ajute pe cei care aveau nevoie de sprijin, nu meritau sã li se întâmple o asa nenorocire. Toatã comuna plânge alãturi de Ionut si familia lui pentru pierderea fetitei si cu totii ne rugãm ca sotia lui sã se facã bine”, ne-a declarat unul dintre vecinii familiei greu încercate în aceste zile.  

Mai multe echipaje ale Serviciului Rutier Vaslui s-au deplasat, marti dimineata, la locul unde cele trei masini au fost implicate în teribilul accident. Oamenii legii depun eforturi pentru a stabili dinamica producerii tragicului eveniment rutier, în urmã cãruia un tânãr în vârstã de 27 de ani si o fetitã de patru ani si-au pierdut viata. Desi initial s-a spus cã vina ar apartine soferului din BMW, care s-ar fi angajat într-o depãsire neregulamentarã, informatii încã neoficiale spun cã, de fapt, vinovat pentru producerea accidentului ar fi tânãrul de 27 de ani, care se deplasa cu un autoturism Hunday spre Bârlad. Acesta ar fi lovit un cap de pod, apoi ar fi ricosat într-un BMW care venea spre Vaslui si în interiorul cãruia se afla o familie cu doi copii. Dupã ce a fost lovit, soferul BMW-ului a tras de volan si a iesit de pe carosabil, circa 100 de metri pe câmp. Hunday-ul a continuat sã se rostogoleascã pe sosea si a intrat practic sub rotile unui alt autoturism, înmatriculat în Iasi, care de asemenea venea spre Vaslui. În urma impactului devastator, tânãrul din Bârlad a decedat pe loc. Dintre cei doi copii care se aflau în masina marca BMW, o fetitã de numai patru ani a pierdut lupta cu viata, în ciuda eforturilor depuse de cãtre medicii urgentisti care au resuscitat-o minute în sir la fata locului. De asemenea, tatãl fetitei, dar si mama ei au suferit rãni grave, fiind transportati de urgentã la spitalul din Vaslui. Potrivit conducerii unitãtii sanitare, femeia se afla în stare gravã, motiv pentru care s-a decis transferul ei la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. “Pacienta a fost transferatã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, cu fracturã de coloanã cervicalã. Bebelusul de nouã luni a fost investigat, nu a avut nimic si a fost externat, iar tatãl celor doi copii este internat la Chirurgie Buco-Maxilo-Facialã cu traumatism cranio facial. Este constient, coopereazã cu medicii. De asemenea, bãrbatul de la Iasi a fost adus cu ambulanta la spital, dar a refuzat internarea”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui. 

Comunitatea din Lunca Banului în stare de soc dupã cumplitul accident de la Costesti: “cu totii suferim alãturi de Ionut si familia lui” 

De loc din satul Otetoaia, comuna Lunca Banului, bãrbatul care conducea BMW-ul a aflat abia dupã câteva ore cã fetita lui a murit, iar sotia se aflã în stare gravã la Iasi. Acesta a intrat în stare de soc, vestea devastându-l pur si simplu. La fel de socatã este si comunitatea din Lunca Banului, care nu întelege cum unui bãiat atât de linistit si de credincios i s-a putut întâmpla una ca asta. “Despre familia acestui bãiat nu stiu dacã este cineva care ar putea spune ceva de rãu. Cei mai muncitori si cei mai bine vãzuti din tot satul. De dimineatã, de când am vãzut stirea la televizor, sunt neom, asa de tare m-a afectat. Sufãr ca si cum tragedia s-a produs în familia mea. Ei, la familie, sunt trei frati si douã surori. Fratii mai mari, printre care si Ionut, se ocupã cu agricultura. Au fermã, utilaje, pãmânturi, toatã ziua muncesc Pãrintii sunt tot în Otetoaia, cu totii sunt foarte credinciosi. Merg la bisericã, tin post, întotdeauna au ajutat atunci când cineva le-a cerut ajutorul. Nu stim de ce Dumnezeu a permis sã se abatã o asemenea nenorocire asupra lor” ne-a declarat Ionut Brânzã, un prieten al familiei greu încercate în aceste zile. 

Tânãrul din Bârlad, de nerecunoscut 

Durere mare este si în familia tânãrului de 27 de ani din Bârlad, despre care se spune cã ar fi vinovat pentru producerea accidentului. Impactul cu cele douã masini a fost atât de puternic încât, la sosirea echipajelor de interventie, soferul nici nu mai putea fi recunoscut din cauza rãnilor suferite. Dupã ce a lovit capul de pod, acesta s-ar fi dat peste cap cu masina de câteva ori, ajungând pe cupolã deasupra autoturismului de Iasi. Pentru cã nu avea niciun fel de act asupra lui, tânãrul nu a putut fi identificat la fata locului. Bãrbatul a fost transportat la morga din Bârlad, urmând ca medicii sã-i facã azi autopsia. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã, urmând sã se stabileascã, cu exactitate, dinamica producerii accidentului si vinovatii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ