spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a venit personal la Huși, să ofere un dar impresionant vasluienilor, de ziua Sf. Mari Mucenițe Chiriachi

- Advertisement -

BINECUVÂNTARE… Semn de mare cinstire pentru Sfânta Mare Munceniță Chiriachi, Ocrotitoarea Episcopiei Hușilor! Pentru ziua sa, însuși Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințiutul Laurențiu Streza, a venit la Huși, cu un dar care a adus bucurie și speranță în întinsul Vasluiului. ÎPS Laurențiu, în seara de 6 iulie, a dăruit Catedralei Episcopale a Hușilor, un scrin argintiu în care se află depus un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. „Acestea vor face parte, de acum înainte, alături de moaștele Sfintei Chiriachi și de Icoana relicvar ce conține fragmente din moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, din patrimoniul sacru al Catedralei episcopale”, au transmis reprezentanții Episcopiei Hușilor. O mulțume covârșitoare de credcincioși a asistat la acest moment demn de consemnat în paginile de istorie a locului și a înțeles importanța acestui moment, dar și gestul de neuitat făcut de Mitropolitul Ardealului pentru credincioșii din acest colț al țării.  

Moaștele marelui ierarh Andrei Șaguna, cărturarul cu viață sfântă, cel care a contribuit decisiv la renașterea vieții naționale, politice culturale și spirituale a românilor transilvăneni, vor spori speranța și credința locuitorilor întregului județ Vaslui. Elevii, liceenii, studenți și, de altfel, toți cei pentru care aleg în viață drumul cărților, al învățăturii, trebuie să știe că de aici înainte vor avea un sprijin în plus, pentru toate rugăciunile lor. Energia spirituală a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna va spori motivația și lumina tuturor celor care vor alege calea învățăturii, vor persevera în cunoaștere și, foarte important, se vor ruga pentru împlinirea năzuințelor lor. Gestul făcut de Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, de a dărui Catedralei Episcopale a Hușilor un fragment din moaștele marelui Ierarh transilvănean, este unul de o noblețe și de o importanță uriașă pentru destinul Episcopei locului, iar Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, Ocrotitoarea de veacuri a vasluienilor, a primit astfel o cinstire de preț. „Înainte de ceasul Vecerniei, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a adus, în dar, pentru Catedrala Episcopală din Huși, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Acestea vor face parte, de acum înainte, alături de moaștele Sfintei Chiriachi și de Icoana relicvar ce conține fragmente din moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, din patrimoniul sacru al Catedralei episcopale”, au transmis reprezentanții Episcopiei Hușilor, într-un mesaj publicat pe site-ul episcopiahusilor.ro, unde au atașat și o serie de fotografii.

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfintei Mucenițe Chiriachi, alături de IPS Ignatie al Hușilor și PS Nestor, al Devei și Hunedoarei

Astăzi, de ziua Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, cu începere de la ora 9,00, în curtea Catedralei Episcopale a Hușilor va avea loc o slujire arhierească cu toul specială, în care, alături de Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, vor sluji oaspeți de seamă, veniți la Huși, cu prilejul acestei mari sărbători, precum Preasfințitul Nestor, Episcopul Devei și ai Hunedoarei, dar și însuși ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Cei plecați departe vor putea urmări slujba într-o transmisie live, pe pagina de Facebook a Episcopiei Hușilor.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.