23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Mitul lui Buzatu s-a spulberat, odatã cu lacrimile pe care acesta le-a vãrsat pentru Ana

- Advertisement -

Toatã spuma Vasluiului, de la politicieni, presedinti, sefi de politie, medici, ambulantieri, directori de deconcentrate, oameni de afaceri si mai nou si ziaristi cu staif a clacat lamentabil la capitolul moralitate, responsabilitate, dar si discernãmânt. Arãtând ca o clasã privilegiatã, acestia cred în continuare cã virusul nu-i poate atinge, iar isteria creatã de Covid este doar o piesã de teatru, pe care ei, inteligentii asimptomatici nu o joacã. Primul om care a tras semnalul de alarmã, cã ceva e putred în Danemarca a fost directorul de la Viacons Rutier de la Husi, un profesionist în ale drumurilor, care a scris pe Facebook cã a iesit pozitiv si cã se conformeazã regulilor. Numai cã nu a fost chiar asa. Dupã ce a stat cinci zile la spital si dupã ce s-a simtit bine, a venit acasã, iar dupã alte douã zile a ajuns din nou la spital în stare criticã. Slavã Domnului cã acum este bine si a iesit din terapie intensivã.

A urmat apoi moartea „domnului Aftimescu” – un inginer cu experientã, tinut la picior de Buzatu si folosit pe post de secretar – ca lumea sã-si punã semne de întrebare, dupã ce al nostru Tãtuc cuvânta peste tot cã virusul este o inventie prosteascã. A urmat apoi sarabanda infectãrilor unor tineri, care protejati fiind de tãtici cu influentã prin Politie, Ambulantã, DSP, au fãcut ce-au vrut. Depistati pozitivi au petrecut pe la tot felul de majorate, au plecat la mare, fãrã sã aibã vreo emotie, fiindcã, de ce nu, învãtãturile marelui Buzatu au ajuns si la micii neocomunisti. Pânã si adjunctul IPJ Vaslui se credea un semi-zeu, corcit din trupul Tãtucului. Desi sotia sa era internatã la spital, acesta venea la serviciu, crezând cã este imun la Covid.

Socul a început sã aparã de abia în momentul în care fostul prefect s-a infectat de la Aftimescu si acesta, autodidact, l-a somat pe Buzatu sã-si facã testul Covid. Nu a reusit sã-l convingã. Cum acesta a fost asimptomatic, masina de propagandã a lui Buzatu a mers mai departe. Coronavirusul e doar un virus de categorie micã, care produce o febrã micã si doar atât, era mesajul transmis. Tonomatele din presã au mers si mai adânc, prorocind peste tot cã de fapt cei depistati pozitivi sunt cei care îsi fac de obicei anual vaccinuri antigripale. Si iatã cum valuri, valuri, plecau în concedii, aducând judetul în pragul transmisiei comunitare.

Primele lacrimi ale lui Buzatu au curs ieri, când Ana Rinder a ajuns în comã, dupã ce ascultãtoare a stat acasã, s-a doftoricit cu ceai de tei si zeamã de lãmâie, fãrã sã-si facã test si fãrã sã-si facã minimum de investigatii. Acesta a fost momentul în care invincibilitatea lui Buzatu s-a spulberat si mitul creat de el s-a risipit. Ana e în stare gravã la Bucuresti, unde doctorii sperã sã o recupereze si sã aibã cât mai putine sechele.

Si, ce credeti cã fac ziaristii în tot acest timp? Desi bunicul lor din presã si al meu, fireste, este la rându-i în spital împreunã cu sotia sa, ei, contactii directi ai acestuia, umblã dezlegati prin judet, chefuind pe la terase, fumând narghilele, întãrind ideea cã noul Coronavirus este doar o inventie de-a lui Nelu Tãtaru, care ajuns minsitru se dã mare din biroul sãu ministerial.

Sincer îmi este rusine fatã de cei multi, care din februarie, martie, aprilie, iunie au respectat cu sfintenie regulile, ducând judetul Vaslui în coada clasamentului la infectii cu noul Coronavirus. A venit vara, iar functionãrimea lui Buzatu, cu salarii babane, superioare pregãtirii lor profesionale, a nãvãlit la mare si la munte, transformând judetul într-un incubator de Covid. Nu exagerez, dar cred cã avem Covid si pe coada calului de la statuia lui Stefan cel Mare de la Podul Înalt. (Lucian TIMOFTICIUC)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri