Moment muzical inițiat de asociația culturală ARCEN, întrerupt de poliție: „Nu suntem în Italia!”

Un moment muzical transmis de la sediul asociației culturale ARCEN  din strada Armenească din Capitală a fost oprit subit de Poliția Română, marți seară, pe motiv că ar exista o sesizare la 112.

De la fereastra biroului ARCEN se aude, de o lună și jumătate, timp de 20 minute, muzică clasică dedicată locuitorilor cartierului armenesc aflați în izolare. Marți seară, ARCEN a oferit trecătorilor, timp de 20 de minute, două „Nocturne” de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Ca de obicei, oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, au ascultat muzica de la ferestre sau plimbând câinii.

După un sfert de oră, și-au făcut apariția reprezentanţii Poliţiei, care au cerut oprirea muzicii pe motiv că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare, dar și că atrag atenția și fac să se adune mai mult de trei persoane pe stradă.

„Nu suntem în Italia! Acum să fim serioși! Daţi mai încet! E deranjată ordinea şi liniştea publică!”, au spus oamenii de ordine.

„Rușine! Poliția română nu știe decât să dea amenzi și să țină oamenii sub jug” au strigat locuitorii din cartier, aplaudând în schimb demersul celor de la ARCEN.

Asociația a precizat că până marți, timp de 6 săptămâni, niciun vecin nu s-a plâns de zgomot, iar locuitorii cartierului, păstrând distanța socială de 2 metri, au ascultat de fiecare dată în fața porții sau de la fereastră muzica din strada Semilunei.

Explicațiile ARCEN

ARCEN a venit, marți seara, cu precizări pe pagina de Facebook, arătând că tocmai acest incident cu poliția a făcut ca numărul oamenilor să crească pe stradă, pentru că au venit să ceară explicații.

„Poliția Română a intervenit astăzi pentru a opri o inițiativă pozitivă care se petrecea în București în această epidemie, motivând o sesizare la 112. Seară de seară, locuitorii din strada Armenească, Pasului, Semilunei, Licurg, Spătarului, Popa Rusu, Latină, Batiștei și Maria Rosetti ieșeau la balcoane să asculte muzică clasică.

Cu o seară în urmă, la 65 de ani de la moartea lui George Enescu, întregul cartier a ascultat Suita a 2-a pentru pian, Rapsodia și Poema Română. Nimeni, timp de 6 săptămâni, niciun vecin nu s-a sesizat, iar locuitorii cartierului, păstrând distanța socială de 2 metri, au ascultat în fața porții sau la fereastră, muzica din strada Semilunei. Până astăzi, acest demers a fost aproape anonim, însă astăzi am vrut să împărtășim și oamenilor din alte cartiere ce se întâmplă aici. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/moment-muzical-initiat-de-asociatia-culturala-arcen-intrerupt-de-politie-nu-suntem-in-italia-1302545
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ