1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

MONSTRI

- Advertisement -

Crimã înfiorãtoare la Bãcesti

COSMAR S-au încheiat cercetãrile în cazul crimei înfiorãtoare de la Bãcesti, din noiembrie anul trecut. Atunci, doi tineri au intrat în casa unei femei în vârstã de 84 de ani, au bãtut-o fãrã milã, i-au furat banii iar unul dintre ei a încercat sã o violeze. Procurorul criminalist a stabilit modul absolut socant în care au actionat cei doi verisori, doar pentru a face rost de bani de bãuturã si, în urmã cu douã zile, i-a trimis în judecatã pentru omor deosebit de grav, violare de domiciliu si tentativã de viol.

CRUZIME Domnisoara Aneta Molniceanu, asa cum o stia tot satul, a fost ucisã cu bestialitate de doi tineri din Bãcesti, pentru o brumã de bani. Dupã ce trupul firav i-a fost strivit cu pumnii, cu picioarele, cu un scaun, ba chiar si cu o sticlã, unul dintre cãlãi a încercat sã o batjocoreascã pe femeia în vârstã de 84 de ani. Dupã o anchetã care a durat câteva luni, cercetãrile în acest caz au ajuns la final. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul criminalist Alice Ruja, în seara zilei de 17 noiembrie 2012, Andrei si Costelus Stoian au fost la un botez, în sat. S-au distrat, au bãut pe sãturate si, spre dimineatã, s-au îndreptat cãtre locuinta lui Andrei. Pe drum, au trecut prin dreptul locuintei Anetei Molniceanu si, brusc, le-a venit ideea sã intre si sã-i fure banii bãtrânei. Alertatã de câini, femeia s-a trezit si a aprins lumina în camerã. „Inculpatul Stoian Costelus a luat o greblã, care era rezematã de peretele casei, pentru a sparge geamurile de la intrare. Fiind în stare avansatã de ebrietate, nu a nimerit geamurile din prima, astfel încât a lovit un perete. Grebla s-a rupt, iar partea metalicã a acesteia a sãrit. (…) Apoi, inculpatul a luat capãtul metalic al greblei si a aruncat într-unul din geamuri, spãrgându-l, grebla rãmânând în interiorul casei prinsã în perdea. Inculpatul Stoian Andrei a spart cu pumnul geamul care se afla în imediata apropiere a usii de la intare si a pãtruns în locuintã pe acolo. Când a spart geamul, s-a tãiat la mâna stângã. Din interior, a deschis usa pentru a putea intra si inculpatul Stoian Costelus în casã. Au mers împreunã în camera unde era victima. Aceasta stãtea în picioare, la marginea patului. Inculpatul Stoian Andrei i-a aplicat o loviturã de pumn în fatã, iar victima a cãzut la pãmânt. Au început apoi amândoi sã o loveascã peste tot corpul cu pumnii si picioarele, dupã care au sãrit cu picioarele pe capul victimei, rupându-i oasele fetei, precum si osul hioid. Apoi, inculpatul Stoian Andrei a luat un scaun si a lovit cu el victima în cap, pânã când scaunul s-a rupt. (…) S-a gândit apoi sã violeze victima, (…), însã nu a reusit (…)”. Tentativa de viol a fost doveditã prin expertizã ADN.

Au fugit la Constanta cu banii bãtrânei

În timp ce Andrei era deasupra victimei, Costelus a încercat sã-l convingã sã caute banii. Atunci, Andrei a luat o sticlã si l-a lovit pe verisorul sãu în cap. Turbat de-a dreptul, Andrei i-a dat victimei cu sticla în cap, pânã când aceasta s-a spart. Dupã ce si-au lãsat victima într-o baltã de sânge, cei doi au început sã caute bani în casã. Nu au gãsit însã nimic. „Inculpatul Stoian Andrei a tras de pe pat toate hainele si asternuturile ce se aflau acolo si a acoperit victima cu ele. În acest moment, a vãzut pe pat un fisic cu bani, pe care l-a luat si l-a bãgat în buzunar, fãrã a-i spune inculpatului Stoian Costelus ceva despre acest lucru. Inculpatii au pãrãsit apoi locuinta victimei, iesind pe acelasi traseu pe care veniserã”, potrivit rechizitoriului. La locuinta lui Andrei, s-au dezbrãcat de hainele pline de sânge si le-au aruncat sub pat. A doua zi dimineatã, au plecat la Negresti, iar în drum, Costelus a aruncat sub un pod hanoracul pe care l-a purtat în seara comiterii crimei. O vecinã a gãsit-o pe bãtrânã fãrã viatã si a dat alarma. Costelus si Andrei s-au întors în sat spre searã si au oprit acasã la Andrei, unde pãrintii tânãrului i-au întrebat dacã ei au omorât-o pe bãtrânã. Senini, au negat acest lucru. A doua zi dimineatã, cei doi au fost la un bar, iar Andrei a mãrturisit complicelui sãu cã a gãsit 800 de lei. Au decis sã plece la Constanta, la o rudã, unde au si fost prinsi de politisti. Mai aveau la ei doar 387 de lei din banii bietei femei. Legistii au stabilit cã bãtrâna a avut o moarte violentã. În plus, ei au confirmat faptul cã aceasta era virginã. „Faptele inculpatului Stoian Costelus-Cristinel întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de omor deosebit de grav si violare de domiciliu (…). Faptele inculpatului Stoian Andrei întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de omor deosebit de grav, violare de domiciliu si tentativã de viol (…). (…) În cauzã s-a constituit parte civilã cu suma de 10.000 lei numita N.L., nepoata victimei, reprezentând cheltuieli de înmormântare si praznicele ulterioare. Inculpatii au recunoscut comiterea faptelor si s-a dispus expertizarea lor psihiatricã (…)”. Medicii au stabilit cã tinerii au avut discernãmânt în momentul comiterii faptelor. Pentru fapta lor, ei riscã ani grei de puscãrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.