1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Monstrii sacri ai teatrului românesc vin la Vaslui

- Advertisement -

ARTÃ Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Horatiu Mãlãele, Mariana Mihut, Irina Petrescu si Dorina Lazãr sunt doar unii dintre cei mai mari actori ai scenei teatrului românesc care au confirmat prezenta la cea de-a XXII-a editie a festivalului umorului „Constantin Tãnase”. Începând din 8 octombrie, la Vaslui va avea loc un regal al umorului, aceasta fiind poate una dintre cele mai importante editii de dupã Revolutie a acestui festival. Biletele de intrare vor avea un pret mai mult decât accesibil oricãrui vasluian, în plus, existând posibilitatea contractãrii de abonamente pentru întreaga perioadã a festivalului.

În perioada 8 – 14 octombrie, la Vaslui, se va desfãsura a XXII-a editie a festivalului umorului „Constantin Tãnase”, eveniment de traditie, care va aduna pe scenã nume sonore ale teatrului, caricaturii si filmului românesc. Este al doilea eveniment cultural major al acestei toamne, dupã „Târgul mesterilor populari”, târg care s-a bucurat de un real succes. Nu vor lipsi sectiunile consacrate, „Gala Teatrelor de Comedie”, salonul de caricaturã sau concursul de literaturã umoristicã, dar vor avea loc, în premierã, si alte evenimente, cum ar fi auditii radio „În tara lui Caragiale”, organizate la Biblioteca judeteanã „Nicolae Milescu Spãtaru”, sau sectiunea filmelor de comedie, care vor avea proiectii la Silver Mall. Pe lângã artistii mai multor teatre din tarã care vor evolua la „Gala Teatrelor de Comedie”, trebuie mentionati o parte dintre artistii de vazã ai României, care vor fi prezenti, la începutul lunii octombrie la Vaslui. Vor fi prezenti Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Horatiu Mãlãele, Mariana Mihut, Irina Petrescu, Dorina Lazãr, Marcel Iures, Marius Florea Vizante, George Mihãitã, George Ivascu, si multi alti actori cunoscuti.

Intrarea, mai mult decât accesibilã

La aceastã editie, datoritã faptului cã foarte multe trupe de teatru, inclusiv din Bucuresti, si-au anuntat participarea, se va reveni la perioada de sapte zile de desfãsurare a festivalului, lucru care, în opinia mea, va da prilejul cât mai multor vasluieni iubitori de culturã sã asiste la spectacolele si evenimentele programate în cadrul festivalului.”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, organizatorul festivalului. În plus, s-a revenit la sistemul clasic, de intrare la festival, pe bazã de bilet sau abonament, fatã de ultimele editii, când accesul în sala de spectacole a Casei de Culturã „Constantin Tãnase” din Vaslui, locul obisnuit de desfãsurare, se fãcea doar pe bazã de invitatii. Pretul unui bilet este de doar 20 lei/zi, în plus, doritorii pot achizitiona abonamente pentru întreaga perioadã a festivalului, la doar 100 lei/persoanã. Atât biletele, cât si abonamentele vor fi puse în vânzare începând de sãptãmâna viitoare, la standul care va fi special amenajat în acest scop în fata Casei de Culturã „Constantin Tãnase” din Vaslui. „Dat fiiind numele sonore care vor evolua pe scena festivalului, dar si a calitãtii spectacolelor programate, sfãtuiesc vasluienii sã-si procure din timp biletele de intrare la spectacole. Sunt sigur cã aceasta va fi una dintre cele mai de succes editii ale festivalului umorului <<Constantin Tãnase>> din ultimii ani, si, la fel de sigur sunt cã spectatorii prezenti la spectacole sau diversele manifestãri conexe organizate în aceastã perioadã, 8 – 14 octombrie, vor fi mai mult decât satisfãcuti.”, a mai declarat Lucian Onciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.