Monstrul de la Husi, 9 ani de închisoare pentru cã si-a chinuit copila ani la rând

LEGE Individul din Husi, care ani la rând si-a violat fiica în vârstã de 13 ani, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru faptele sale. Biata copilã nici nu mai spera vreodatã sã scape de calvar, însã într-o searã a prins curaj si le-a spus politistilor ce bãtãi si ce abuzuri îndurã de la monstrul care îi este tatã. Condamnarea l-a gãsit pe individul în vârstã de 47 de ani dupã gratii, acolo unde a ajuns, odatã cu retinerea si, respectiv, arestarea sa preventivã, în decembrie 2020. Povestea dureroasã a acestei fetite a înduiosat multe inimi, mai ales cã ea a prins curaj sã se adreseze politistilor, chiar în preajma sãrbãtorii de Mos Nicolae. Fetita, în loc de daruri, primise o bãtaie cruntã si a decis sã nu mai tacã si sã fugã la Politie, cerând ajutor.

Instanta Judecãtoriei Husi l-a condamnat pe bãrbatul de 47 de ani, care, în decembrie, a fost arestat preventiv, dupã ce fiica sa a reclamat abuzurile de neînchipuit, pe care le îndura de cel care i-a dat viatã. Ea si fratele sãu fuseserã lãsati acasã cu tatãl, dupã ce mama plecase în strãinãtate. Nu erau o familie prea organizatã, însã nici nu si-a putut închipui cineva la ce traumã sunt supusi sistematic ambii copii. Dacã bãiatul scãpa doar cu bãtãi si amenintãri, fetita era chinuitã rãu, de ani de zile. Era abuzatã sexual, bãtutã si umilitã. Fãrã a fi apãratã de nimeni, copila a îndurat cum a putut. Doar psihologii de la Directia Generalã de Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui vor putea spune dacã mama stia de la fatã de ceea ce îndurã sau, dacã nu i-a povestit, ce a fãcut-o sã poarte singurã aceastã povarã. Într-o searã din decembrie însã, în preajma zilei de Mos Nicolae, fetita nu a mai putut suporta si a pornit împreunã cu fratele sãu spre Politie. Le-a spus oamenilor legii tot ceea ce trãieste nu de azi, de ieri, ci de atâta timp, în casa pãrinteascã. Politistii nu au pierdut nicio clipã si au chemat monstrul la audieri.

A recunoscut cu nonsalantã toate acuzele, dar a dat vina pe bãuturã!

În mod suprinzãtor, bãrbatul nu a fost greu de convins sã recunoascã faptul cã îsi abuza propria fiicã de atâta timp. A confirmat cu nonsalantã spusele micutei si nu pãrea sã aibã niciun regret. A dat vina pe bãuturã, chiar dacã fetita a spus cã abuzurile se petreceau si când nu era în stare de ebrietate. A fost retinut, apoi arestat preventiv, iar acum, la cinci luni de la iesirea la ivealã a faptelor, instanta l-a condamnat pe fond pe individ, la 9 ani de închisoare, cu executare. A mai dispus ca, vreme de 5 ani, sã îi fie interzise drepturile pãrintesti si de a comunica sau de a se apropia de aceasta, la o distantã mai micã de 50 de metri. Reprezentatii DGASPC Vaslui au preluat în grijã ambii copii ai acestei familii. Mama lor nu s-a constituit în acest proces, în calitate de reprezentant al fetitei, parte civilã si de aceea monstrul nu a fost pus sã îi achite, drept daune, nimic victimei sale. A fost însã obligat sã achite suma de 7.700 lei, drept cheltuieli judiciare. Individul are 10 zile sã atace hotãrârea de fond.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ