Motivația îngrijitorilor români care se întorc cu trenul la pacienții austrieci: Salariul de cinci ori mai mare decât aș câștiga în România / Nu aș putea munci mai mult de o lună la rând

Îngrijitoarea la domiciliu Cornelia Weisz, o româncă, a trebuit să aștepte peste două luni până să-și recapete postul în Austria: ea a sfârșit prin a ajunge la Viena luni, cu un tren special creat pentru a depăși închiderea granițelor datorată epidemiei de coronavirus, scrie nouvelobs.com, citată de Rador.

Dna Weisz, 42 de ani, și-a pus în bagaje o fotografie a celor doi copii ai săi rămăși în România, apoi s-a îmbarcat duminică seară în gara de la Timișoara, un oraș mare din vestul țării.

Motivația ei de a se întoarce în Austria, pe care a părăsit-o în februarie: “Salariul, desigur, de cinci ori mai mare decât aș câștiga în România”, declara pentru AFP această femeie cu păr lung negru, care pleacă pentru patru săptămâni să se ocupe de o persoană în vârstă, diabetică, din Tirol.

În vremuri normale, 65.000 de ajutoare pentru viață, în proporție de 80% femei originare din România și Slovacia, muncesc oficial în Austria, unde 33.000 de persoane au nevoie de asistență medicală zi și noapte.

Închiderea granițelor de la sfârșitul lui martie a pus la grea încercare tot acest sistem și a fost motiv de îngrijorare pentru familiile unor persoane dependente din Austria. …https://www.g4media.ro/motivatia-ingrijitorilor-romani-care-se-intorc-cu-trenul-la-pacientii-austrieci-salariul-de-cinci-ori-mai-mare-decat-as-castiga-in-romania-nu-as-putea-munci-mai-mult-de-o-luna-la-rand.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ