Incident grav la Spitalul Județean Timișoara. Cupola unui tomograf s-a prăbușit în timp ce o pacientă era scanată

O femeie de 36 de ani a fost la un punct să-și piardă viața chiar în timp ce se afla într-un tomograf. Un cerc de plastic cu margini ascuțite de metal, care are 400 de rotații pe minut, s-a desprins din aparat și a picat peste ea.

Femeia a ajuns sâmbătă dimineața în UPU la Spitalul Județean Timișoara, după ce a suferit un AVC. Avea nevoie de o intervenție, iar medicii au trimis-o și la tomograf. În timpul intervenției, bucata de plastic din CT s-a desprins și a picat peste ea.

„Am avut parte, în jurul orei 13, de un eveniment absolut halucinant, de care eu nu am mai auzit în viața mea să se întâmple și nici nu am văzut. Cupola de protecție a computerului tomograf care constă într-un cerc de aproximativ un metru de plastic cu margini ascuțite de aluminiu s-a desprins în timp ce un pacient era scanat. Gândiți-vă că acea cupolă se rotește cu o viteză de 400 de rotații pe secundă și acționează mai rău ca un cuțit. Din fericire, pacientul a fost doar rănit ușor, necesitând doar trei fire de sutură pe braț, însă putea să se întâmple un dezastru, putea să îi secționeze gâtul, putea să îi secționeze corpul și puteam să ne confruntăm cu o tragedie”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Incident grav la Spitalul Județean Timișoara. Cupola unui tomograf s-a prăbușit în timp ce o pacientă era scanată
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ