spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Nea Marinicã din Negresti a câstigat premiul ziarului Vremea Nouã, de 600 lei, chiar înainte de ziua sa !

- Advertisement -

CASTIGÃTOR… Concursul”Te abonezi si cîstigi al ziarului Vremea Nouã din luna august a ajuns la final, iar cîstigãtorii au fost extrasi. Unul dintre cei patru norocosi a venit deja sãsi ridice premiul. Bãrbatul se numeste Marinicã Cobuz, din Negresti, si este abonat de când existã ziarul. Citeste tot, de la cap la coadã în fiecare zi, fãrã sã rateze nici mãcar un articol. Pasionat de presã, vasluianul are si o colectie de ziare si reviste vechi, încã din 1965. Soarta a ales ca Marinicã Cobuz sã fie extras drept cîstigãtor chiar înainte de ziua lui, pe 8 septembrie urmând sã împlineascã frumoasa vârstã de 83 de ani. Pe aceastã cale, îi urãm un sincer la multi ani!

Si-a dorit mult sã îsi vadã numele printre fericitii cîstigãtori ai concursului si iatã cã visul i s-a împlinit chiar în luna în care îsi serbeazã ziua de nastere. Marinicã Cobuz este nãscut la data de 8 septembrie 1938 si nu este pentru prima oarã când apare în ziar. Cu o memorie de invidiat, bãrbatul tine minte si acum data exactã la care ziaristii au publicat una dintre pãtaniile sale din tinerete. De asemenea, vasluianul este un adevãrat împãtimit al cititului si al presei scrise si pãstreazã o colectie de ziare, cãrti si reviste vechi, la care tine ca la ochii din cap. „Eu am fost conducãtor auto. La 1980, la 24 iunie efectuam numai bãuturi alcoolice. Am ajuns prin mai multe judete. La data aceea m-au legat doi politisti, pentru 24 de ore. Dupã aceea m-au tinut mai mult la ei. Am citit dupã în ziar ce scria despre mine, cã am fost retinut. Am tinut ziarul ani de zile în casã. Sunt pasionat de ziare, de presã. Am o revistã veche, „Lumea” se numeste. Scrie în ea de moartea presedintelui Gheorghe Gheorghiu Dej, din Bârlad. O pãzesc ca pe ochii din cap”, a povestit bãrbatul.

„Nu m-am gândit cã din atîtia oameni voi fi eu cîstigãtor”

Marinicã Cobuz s-a înscris luni la rând la concursul „Te abonezi si cîstigi” si, chiar dacã nu a cîstigat din prima, nu si-a pierdut speranta. În cele din urmã, norocul s-a ivit si pe strada sa si iatã cã a intrat în posesia premiului de 600 de lei din luna august. „Nu m-am gândit cã din atîtia oameni voi fi eu cîstigãtor. Am fost foarte surprins sã-mi vãd numele în ziar. Face mult sã stii cã ai cîstigat ceva, nu conteazã suma. Sã primesti de la cineva ceva, nu e de ici de colo. Abonament îmi voi face si de acum înainte. Chiar glumeam cu doamna de la telefon, când am sunat sã dau numãrul chitantei pentru a mã înscrie la concurs si i-am zis cã poate se gãseste si pentru mine un premiu, acolo. Dacã tot trimiteti lumea prin statiuni, poate mã trimiteti si pe mine. Mi-a urat sã-mi fie cu noroc si a fost. Îmi pare bine cã am cîstigat. Sunt abonat la ziar dintotdeauna, de când existã. Citesc ziarul de la cap la coadã în fiecare zi. De meserie am fost conducãtor auto si caut mai ales articole cu agentii de circulatie, amenzi, accidente, ce se mai întâmplã prin trafic. Oricum, citesc tot ziarul din scoartã în scoartã, îmi place tot”, a spus unul dintre cei patru cîstigãtori. Dupã cum spune bãtrânul, banii sunt mereu un rãu necesar. Fie cã vrem sau nu, avem nevoie de ei în fiecare moment si orice ban cîstigat este bine venit. Bãrbatul are doi strãnepoti pe care îi iubeste mult si cu care o sã împartã premiul. Marinicã Cobuz ne-a povestit cât este de greu sã te descurci în ziua de azi doar cu o pensie micã, având în vedere cã pânã si moartea costã o cãrutã de bani. „Ce nu poate face omul cu premiul? Cu bani pe care ti-i dã cineva asa? Se spune cã banul ar fi ochiul dracului. Banul face cea mai mare bucurie la om. Poate avea bani cu traista, dar tot se bucurã la un ban gãsit pe stradã. Cât de multi bani ai avea, nu poti spune niciodatã ca nu ai ce face cu ei pentru cã oricum niciodatã nu-ti ajung. Pentru cavoul pe care l-am fãcut pentru nevasta mea, decedatã anul trecut si pentru locul meu, mi-au luat 12.000 de lei. Pentru douã cadavre, atât e târgul. E scump sã mori, asa cã îmi trebuie bani”, a povestit bãrbatul.

„I-am arãtat unui vecin cã am cîstigat si nu mã credea: „Vezi-ti de treabã. Nu-ti dã nimeni nimic””

Marinicã Cobuz s-a convins de autenticitatea premiilor, desi nu le-a contestat niciodatã. În schimb, alte guri rele s-au grãbit sã facã afirmatii nefondate, acuzând ziarul cã ar da premii doar din pix. „Cei care nu au încredere în premiile oferite de ziarul Vremea Nouã poate sunt nestiutori de carte sau nu stiu sã citeascã ziarul. Când a sosit ziarul seara, l-am luat si l-am citit în mare parte, dar nu m-am uitat pe prima paginã. A doua zi dimineatã, l-am luat pe tot la citit. Când am vãzut numele, am rãmas surprins. I-am arãtat unui vecin care nu mã credea, chiar dacã a vãzut numele meu acolo. „Vezi-ti de treabã. Astea-s prostii ce scrie în ziar. Nu-ti dã nimeni nimic. Te uiti ce zic ãstia?”, mi-a spus. El nu a fost niciodatã abonat la ziar si nu a citit presa. Cel care le are cu stirile stie cã poate avea încredere în ziarul Vremea Nouã. Este un ziar serios. Când am ridicat premiul, am primit si o chitantã. O sã i-o arãt vecinului, sã vadã si el cã am primit banii si nu s-a pus problema cã mai dureazã pânã îi primesc sau alte aiureli. Am fost dupã premiu si l-am primit. Asa e lumea, rea. Dar sunt si oameni care înteleg”, a explicat abonatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.