1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Neacsu, al doilea viceprimar al Vasluiului!

- Advertisement -

O alegere care tulburã apele în PSD

DECIZIE… Nucleul dur al PSD Vaslui a câstigat încã o luptã cu tineretul social-democrat. Asearã, în Biroul Municipal PSD s-a decis ca noul viceprimar al Vasluiului, din partea PSD, sã fie Daniel Neacsu, fiul fostului subprefect Eugen Neacsu. Este al doilea mandat pentru Daniel Neacsu, cel care va trebui sã facã echipã cu un viceprimar din partea PNL, conform întelegerii realizate la nivelul USL Vaslui. Vestea i-a nemultumit pe tinerii din PSD, care îl vedeau pe Valeriu Caragatã drept alegerea perfectã pentru acest post, în conditiile în care Caragatã a fost mai mereu un preferat al primarului Pavãl. Acesta va trebui sã se multumeascã cu un simplu mandat de consilier local. Din partea PNL, noul viceprimar va fi Sorin Radu, actualul manager de la Remat, trecut pe un post eligibil pe lista de consilieri ai USL.

Primarul Vasile Pavãl va fi, astãzi, învestit pentru al doilea mandat, dupã ce a câstigat cu un scor categoric alegerile locale. Conform legii, primarii municipiilor resedintã de judet au doi viceprimari în subordine. Asearã târziu, în PSD s-a luat o decizie-bombã: Daniel Neacsu, timidul viceprimar al orasului din mandatul 2008-2012, va fi reconfirmat pe acest post, desi cel mai competent pentru a ocupa aceastã functie, conform unor surse din PSD, era Valeriu Caragatã. Acesta a ajuns în primãrie ca viceprimar pe linia tineretului din PSD, demonstrând cã are reale calitãti de conducãtor. Din pãcate pentru Caragatã, echipa de conducere a PSD a decis ca Daniel Neacsu sã rãmânã viceprimar, asa cã acestuia îi rãmâne doar varianta de consilier local. Daniel Neacsu este fiul fostului subprefect Eugen Neacsu, unul dintre liderii influenti din PSD Vaslui, alãturi de fostul prefect Ioan Tibulcã. S-ar pãrea cã decizia de a-l numi pe Neacsu ca subprefect i-a apartinut lui Dumitru Buzatu, desi sunt multe voci în partid care ar fi vrut ca Caragatã sã rãmânã pe post. În cazul celuilalt viceprimar, lucrurile sunt clare. Cum anuntau liberalii încã de anul trecut, actualul director al SC Remat SA Vaslui, Sorin Radu, se va alãtura echipei de conducere de la primãria Vaslui, fiind desemnat sã ocupe postul de viceprimar al municipiului Vaslui. “Conform protocolului USL, am decis sã nominalizãm o persoanã pentru postul de viceprimar al municipiului resedintã, la viitoarele alegeri. Dl. Sorin Radu a fost votat în unanimitate de Biroul Organizatiei municipale”, anunta conducerea PNL încã din mai anul trecut. Ar fi pentru prima datã în istoria postdecembristã a Vasluiului când un liberal ajunge viceprimar. Viitorul viceprimar Sorin Radu este membru PNL de doi ani, are 43 de ani, este cãsãtorit si a terminat Universitatea Tehnicã “Gheorghe Asachi” Iasi. Din 2003, lucreazã în sistemul privat.

Astãzi se reunesc toti consilierii locali

Conform Ordinului semnat de prefectul judetului, Radu Renga, astãzi va avea loc prima sedintã de Consiliu Local Vaslui, astfel cã cei 21 de consilieri locali în frunte cu Vasile Pavãl, reconfirmat în functia de primar de vasluieni prin votul lor din 10 iunie se vor aseza la aceeasi masã pentru prima datã în acest mandat. Astãzi proaspetii alesi locali vor fi validati în functii, va fi oficial constituit Consiliul Local si comisiile de specialitate, vor fi depuse jurãmintele de credintã, va fi validatã constituirea Consiliului local si vor fi constituite comisiile de specialitate. Pentru prima datã dupã 1990, din Consiliul Local Vaslui vor lipsi peremistii, care nu au mai fost votati de electorat. Astfel, Florin Sârbu, unul dintre apropiatii lui Buzatu, director la Centrul de Afaceri si presedinte al organizatiei judetene PRM, nu va mai fi consilier local. O premierã este, în schimb, pentru un partid apãrut peste noapte, PP-DD, care reuseste sã trimitã în Consiliul Local douã persoane, Leonard Alin Negruti, un tânãr si capabil inginer, dar si pe Alecsandru Volocaru. Iatã cum va arãta viitorul Consiliu Local Vaslui, pe baza listei electorale votatã în ziua de 10 iunie: Daniel Neacsu, Radu Sorin Cãtãlin, Caragatã Valeriu, Daniela Clãtinici, Valerian Eugen Ciocârlea, Dragos Andrei Cazacu, Adrian Juverdeanu, Alin Dan Trifu, Ana Rinder, Maria Onu, Alexandru Andrei Abutoaiei, Alexandru Irimia, Dumitru Prisan, Rodica Pintilii, Corneliu Matei, Valentin Mircea Dragomir (USL), Marius Marian Arcãleanu, Ioan Zaharia, Mãrioara Idriceanu (PDL), Alecsandru Volocaru, Leonard Alin Negruti (PPDD).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.