-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

“Noaptea Muzeelor” la Vaslui : expoziții, spectacol, joc și tombolă!

- Advertisement -
ACTIVITĂȚI… În program sunt prevăzute momente dedicate tuturor categoriilor de public: vizitarea expoziției de bază, spectacol, expoziții temporare, joc, tombolă și premii.

INVITAȚIE… Vasluiul se alătură și anul acesta orașelor care organizează Noaptea Muzeelor. Evenimentul va avea loc pe 14 mai, iar în program sunt prevăzute momente dedicate tuturor categoriilor de public: vizitarea expoziției de bază, spectacol, expoziții temporare, joc, tombolă și premii. Activitățile se vor desfășura pe esplanada din fața Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și în interiorul instituției, în intervalul orar 17:00-24:00.

Seara de 14 mai va fi una specială din punct de vedere muzical. Pe lista invitaților care vor urca pe scenă se regăsesc: Fanfara Rotaria, elevii Asociației DUO ART Parfeni &Trufia și elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”, care vor susține recitaluri la pian, grupurile „ARPEGGIO”, „UNISON JUNIOR”, „THE GOOD TIMES”, „UNISON”, „JOY OF MUSIC”. Cunoscuți la nivel național datorită talentului și a carismei de care au dat dovadă în cadrul unor emisiuni TV, Monica Roșu (semifinalistă la concursul TV „Superstar” 2021) și Rareș Trufea (semifinalist la concursul TV „Românii au Talent”) vor susține câte un microrecital. Surpriza muzicală de la finalul spectacolului constă în acordurile de jazz pe care le va oferi Sorin Zlat Band București. Iubitorii de artă plastică sunt așteptați la vernisajul expoziției „Donații/Donatori”, care cuprinde 51 de lucrări de pictură, grafică și sculptură și care va avea loc în Sala „Arta”. Activitatea culturală este realizată în colaborare cu Clubul Rotary Vaslui, District 2241 și Filiala Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

„Detectiv peste timpul istoric”, o provocare pentru pasionații de mistere

A doua expoziție temporară deschisă vizitării este o premieră. „Exponatul anului 2021”, care va avea loc în Sala „Multimedia” a instituției de cultură, reunește 12 obiecte de patrimoniu dintr-o arie largă de domenii culturale, selectate de colectivul muzeului și integrate, în cursul anului 2021, în proiectul cultural multianual „Exponatul lunii la Muzeul Județean Vaslui”. Această activitate este însoțită de o tombolă intitulată „Alege exponatul tău!”, dedicată tuturor vizitatorilor care vor vota bunul cultural cel mai interesant. Câștigătorul se va stabili prin tragere la sorți. O provocare pentru pasionații de mistere va fi concursul „Detectiv peste timpul istoric”, ajuns la a II-a ediție, care presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziția de bază, amplasat la o altă secție decât cea de care aparține. Câștigătorul va fi premiat tot prin tragere la sorți. Participarea la activitățile organizate în cadrul acestei manifestări este gratuită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.