17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Noi catedre îsi asteaptã dascãlii

- Advertisement -

POSTURI LIBERE Putine locuri disponibile în învãtãmântul vasluian, dar si mai putini sunt profesorii care pot accede la ele, multi dintre ei neobtinând note de trecere la examenul de titularizare. În cazul fizicii, nici un candidat pentru 10 catedre, iar la sport, 9 posturi pentru doi candidati. Este si cazul invers, la geografie, fiind 13 candidati pentru un singur post, iar la biologie, concurenta este 17profesori si cinci catedre libere.

Ultima sedintã publicã pentru ocuparea prin titularizare a posturilor vacante din învãtãmântul preuniversitar din aceastã sesiune va avea loc, începând cu ora 9, în amfiteatrul Liceului “ Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Primii care vor avea sansa sã-si aleagã viitoarea catedrã sunt cei sapte profesori de matematicã, ce au reusit sã ia peste nota sapte la examenul de titularizare, si care vor avea de ales între 20 de posturi disponibile, urmati de singura care a reusit la chimie, cu nota 7.30, si care, chiar dacã e din Vaslui, va trebui sã meargã sã predea elevilor de la Grupul Scolar Codãesti. La biologie sunt mai multi candidati, 17, care însã nu au de optat decât pentru cinci posturi, din care douã, cele de la Hoceni si Hurdugi, cu dublã specializare, dintre care unul, de biologie/geografie s-ar putea sã revinã penultimei candidate ca medie, singura care ar îndeplini conditiile. La istorie, lucrurile sunt iar simple, fiind o singurã catedrã de istorie/geografie disponibilã, la Rãdeni, comuna Dragomiresti, si doar doi candidati din cei patru care au luat peste sapte la aceastã titularizare, asa cã, cel mai probabil, va fi adjudecat de chiar prima în ordinea notelor, Armene Iuliana, din Bârlad, care va avea norocul sã poatã face naveta, dacã va voi, pe o sosea proaspãt asfaltatã. La geografie, singurul post disponibil, cel de la Pogana, s-ar putea sã rãmânã neocupat, desi ar fi 13 candidati, dar niciunul cu specializarea Geografie/Istorie, asa cum este postul liber. În schimb, la religie ortodoxã, lucrurile se schimbã, fiind 22 de catedre titularizabile pentru nouã candidati, asa cã fiecare va putea sã-si aleagã ceva cât mai aproape de casã sau de parohie. La catedra de psihopedagogie specialã de la Centrul Special „C. Pufan” din Vaslui, s-ar putea sã ajungã o profesoarã de la Mãrãsesti, cea care a obtinut 9,4 la examenul de titularizare, ceilalti cinci vasluieni nemaiavând decât un loc liber, la Zorleni.

Cei mai fericiti sunt cei doi profesori de educatie fizicã si sport din Bârlad, care au de ales între nouã posturi libere, patru dintre ele fiind chiar la ei în municipiu. Din pãcate, pentru elevii din 10 scoli, nici un profesor de fizicã nu va veni la ei, nefiind nici un candidat care sã obtinã notã de sapte la aceastã materie, asa cã ele vor fi împãrtite, cel mai probabil, dupã examenul suplinitorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.