29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată din nou

România ia noi măsuri urgente pentru a limita răspândirea tulpinii Omicron în condiţiile în care tot mai multe state europene au raportat în ultimele ore cazuri de infectare cu această nouă tulpină africană de coronavirus.

Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Autorităţile de la Bucureşti au actualizat lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, la lângă Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, în zona roșie a fost introdusă de astăzi şi Malawi.

„Ieri am avut discuţii cu domnul ministru al Sănătăţii Rafila şi cu doamna Pistol. Au fost de asemenea discuţii în cadrul CNSU. A fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua în acest sens. Ulterior am mai primit încă o nominalizare de ţară e vorba de Malawi de la Comisia Europeană şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri”, a explicat Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here