spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Noii edili ai Hușului, aleși pe 9 iunie, mai au de așteptat până se vor vedea în funcții

- Advertisement -

RĂBDARE… Noii consilieri locali ai municipiului Huși, mai cu seamă cei care sunt la prima lor experiență în fruntea administrației și care știu că vor fi validați în funcție, ca urmare a locului eligibil „prins” în urma alegerilor din 9 iunie, trebuie să mai aibă răbdare mai bine de 4 luni, până își vor prelua funcțiile.

Schimbarea de gardă la Consiliul Local Huși se va întâmpla abia în octombrie, pe la sfârșitul lunii. Motivul este că, din cauza pandemiei din 2020, actualii edili și-au preluat mandatele mai târziu, ceea ce a produs decalajul. La nivelul municipiului Huși, schimbarea semnificativă va fi doar în privința Consiliului Local, căci primarul Ioan Ciupilan a fost reconfirmat în funcție pentru cel de-al cincilea mandat. La nivelul CL, municipiul Huși are 19 locuri de comnsilieri, care, cel puțin din calculeze neoficializate încă, s-ar împărți 10 la PSD, 4 la AUR, 4 la PNL și 1 la USR. Formula a rezultat după voturile strânse de fiecare formațiune politică în parte. Privit în ansamblu, PSD-ul și-a cam conservat pozițiile, prin aceeași majoritate la limită în Consiliu Local. USR-ul a făcut surpriza cu mesajul „omului cinstit” și le-a suflat partidelor politice tradiționale ale Hușului – PSD și PNL, un fotoliu de consilier. PNL-ul însă a fost cel care a ieșit pe minus și, mai mult decât atât, a pierdut și statutul de principal partid de opoziție din CL, loc pe care acum trebuie să îl împartă cu AUR, venit în Consiliu cu același număr de consilieri (4). Va fi foarte interesant de văzut care din cele două grupuri va reuși să fie cu adevărat vocea opoziției din Consiliul Local Huși, în condițiile în care, bineînțeles, acestea vor și urmări acest deziderat.

Primarii câștigători în alegeri, de a doua zi cu solicitarea de validare a mandatului la Judecătoria Huși

Între timp, la Judecătoria Huși au început să vină solicitările de validare a mandatelor, fie în ceea ce privește primarii câștigători în alegeri, fie consiliile locale. De pildă, primul primar a cărui solicitare a fost înregistrată la instanță chiar a doua zi după alegeri, a fost Constantin Galeru de la Oltenești. La fel de nerăbdător să îndeplinească această procedură, chiar a doua zi după alegeri, a fost și Stupu Costică, de la Găgești, urmat de Vasile Țabără de la Hoceni. Pe 11 iunie s-a înregistrat la Judecătoria Huși și validarea mandatului primarului de la Boțești, Pantea Adrian, dar și a lui Petrică Chiriac de la Duda Epureni, precum și Corneliu Stîngă, de la Vetrișoaia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.