19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

„Norul negru din Ucraina” a creat panică la Huși! (FOTO, VIDEO)

TEAMĂ… Un nor de fum a creat panică printre hușeni, dar ISU Vaslui a clarificat indirect dilema: se dă foc la vegetație în mod iresponsabil și urmările se văd inclusiv în… norii negri!

CONTROVERSE… Nu e de glumă cu panica pe care a putut-o genera războiul din Ucraina, văzut în tot dramatismul său la posturile de televiziune. Atât de tare s-au speriat unii de bombele date cu nemiluita peste țara vecină, că până și un nor mai închis la culoare, ivit, ce-i drept, pe cerul de deasupra târgului, i-au determinat să dea alarma: „Astăzi, la ora 10:30, norul negru de la Ucraina, văzut de la releu”, a scris o doamnă pe o rețea de socializare. Cum însă reprezentații ISU Vaslui au comunicat aproape simultan faptul că, în tot județul, s-a bătut recordul la numărul de incendii necontrolate de vegetație, iată și posibila explicație a norului… buclucaș.

„Stop incendiilor de vegetație uscată! Fiți responsabili! Record absolut: 295 incendii în 80 de zile”, au tras atenția reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, în cursul zilei de ieri. Ei bine, cu puțin înainte, hușenii au zărit pe cer un nor negru și, la cât de reală este îngrijorarea oamenilor față de conflictul armat din Ucraina, nici nu e de mirare că mai mulți au imortalizat imaginea și au dat vestea, cu ora exactă. „Astăzi, la ora 10:30, norul negru de la Ucraina, văzut de la releu”, a scris o hușeancă pe o rețea de socializare. Reacțiile au fost împărțite. Dacă unii s-au speriat și au reacționat cu un „Doamne ferește”, alții au fost mai pragmatici. „E de la vreun foc. E prea departe Ucraina, ca să ajungă norul negru până aici. Nu mai speriați lumea”, au reacționat alții.

ISU Vaslui a clarificat indirect dilema: se dă foc la vegetație în mod iresponsabil și urmările se văd inclusiv în… norii negri!

„În ultimele 48 ore, pompierii vasluieni au intervenit pentru limitarea și lichidarea a 37 incendii de vegetație uscată, în acest moment fiind în desfășurare zece intervenții, cea mai amplă acțiune desfășurându-se chiar în acest moment, în comuna Pușcași, acolo unde pompierii trebuie să controleze un incendiu care a cuprins până acum peste 30 hectare vegetație. Dacă în anul 2021 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit pentru lichidarea a 195 incendii de vegetație uscată și mărăciniș, în primele 80 zile ale acestui an, pompierii militari au lucrat pentru stingerea a 295 astfel de incendii. Riscul de a produce pagube materiale însemnate sau victime omenești este foarte ridicat, deoarece multe dintre incendii s-au manifestat și se manifestă în apropierea locuințelor, a căilor rutiere sau a fondurilor forestiere. Rugăm cetățenii să fie mai responsabili și să respecte următoarele măsurile de prevenire atunci când desfășoară activități de igienizare”, au transmis reprezentații ISU Vaslui. Iar în Huși și împrejurimi au fost și aici destule incendii de vegetație.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here