5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Nou val de indignare în SUA: O înregistrare video arată poliţişti maltratând o fetiţă de culoare

- Advertisement -

O înregistrare video în care poliţişti încătuşează şi „tratează” cu gaz lacrimogen o fetiţă de culoare, în vârstă de nouă ani, din oraşul Rochester (statul New York) a provocat un nou val de indignare în SUA faţă de metodele forţelor de ordine, relatează luni AFP, citată de Agerpres.

Potrivit comandantului adjunct al poliţiei din oraş, Andre Anderson, fetiţa – a cărei identitate nu a fost dezvăluită – trecea printr-o criză de sănătate mintală şi ar fi ameninţat să se sinucidă şi să-şi omoare mama.

Poliţiştii chemaţi vineri la faţa locului au reacţionat punându-i cătuşe, după care au încercat să o urce cu forţa într-o maşină şi au folosit gaz lacrimogen, în timp ce copila opunea rezistenţă, potrivit înregistrărilor realizate de camerele pe care le aveau asupra lor agenţii şi care au fost publicate duminică de poliţia din Rochester.

Poliţiştii au afirmat că au fost „obligaţi” să recurgă la cătuşe şi gaz pentru a asigura securitatea fetiţei.

Primăriţa din Rochester a condamnat folosirea forţei asupra unui copil

Primăriţa de culoare din Rochester, Lovely Warren, a condamnat folosirea forţei asupra unui copil şi a promis că se va face o anchetă internă în legătură cu practicile forţelor de ordine.

Am un copil de 10 de ani, este un copil, un bebeluş. Ca mamă, un astfel de video nu este ceva ce aş vrea să văd”, a spus ea duminică într-o conferinţă de presă.

Este a doua oară într-un an când poliţiştii din Rochester intră în vizorul criticilor în legătură cu violenţe împotriva unor afro-americani, după decesul, în martie 2020, al lui Daniel Prude, care a intrat în comă şi apoi a murit după ce a fost imobilizat de poliţişti.

Poliţiştii i-au pus pe cap o aşa-zisă „glugă anti-scuipat” (spit-hood), pentru că tânărul scuipase în direcţia lor, afirmând că are coronavirus. Moartea lui Prude, care la fel ca fetiţa de vineri trecea printr-o criză de sănătate mintală în momentul arestării, a declanşat o anchetă şi importante manifestaţii, aminteşte AFP. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/nou-val-de-indignare-in-sua-o-inregistrare-video-arata-politisti-maltratand-o-fetita-de-culoare-1444307

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.