24.8 C
Vaslui
29-sept.-2022

Noua “cocoașă” montată de Primărie încinge spiritele!

- Advertisement -
DEZBATERI… Scandal și trafic îngreunat pe cea mai importantă stradă din Vaslui, după ce Primăria a montat o nouă “cocoașă”.

SOLUȚIE… Primăria Vaslui se pregătește să deschidă o nouă grădiniță în apropierea Spitalului Județean, iar pentru a crește siguranța rutieră a montat o nouă “cocoașă” pe bulevardul Ștefan cel Mare. Noua măsură de limitare a vitezei nu a fost chiar atât de bine primită de conducătorii auto care s-au plâns că pe o distanță de câteva sute de metri au fost puse două astfel de cocoașe, dar și un semafor.

Decizia primăriei a provocat discuții atât pro, cât și contra din partea șoferilor. “Măsuri noi de limitare a vitezei pe str. Stefan cel Mare, în zona Spitalului Județean de Urgență Vaslui au fost montate zilele acestea de către municipalitate pentru a preveni accidentele rutiere și a limita viteza în zona trecerilor de pietoni. Motivul limitatoarelor de viteză îl reprezintă necesitatea unei siguranțe în trafic a pietonilor, cu atât mai mult cu cât, în zonă, începând cu data de 19 septembrie va fi dată în folosință Grădinița cu program prelungit nr. 13 Vaslui. Acest lucru va impune un număr mai mare de pietoni, prin prezența celor aproximativ 60 de copii care își vor începe de luni activitatea la unitatea de învățământ”, se arată în anunțul postat de viceprimarul Lucian Braniște, pe pagina lui de Facebook.

“Nu sunt de ajuns gropile și străzile sparte?”

Și înainte de montarea acestei “cocoașe” traficul din fața spitalului se desfășura cu dificultate, însă noua măsură va bloca aproape de tot traficul, cred unii șoferi, mai ales că în zona respectivă mai sunt montate un limitator de viteză, dar și un semafor. Vasluienii au reacționat imediat la anunțul făcut de viceprimarul Braniște. “Pentru siguranța copiilor, se pot pune semafoare cu buton, funcționale, gen celor de la LMK. Mă gândesc că sunteți conștient cât trafic se formează datorită semaforului din acea zonă, acum se îngreunează traficul și cu aceste “gunoaie”, a scris Bogdan. “Acolo este o zonă în care practic nu se circulă, toată ziua se merge bară la bară. După ora 20.00 își fac de cap niște copii care turează motoarele” a răspuns și unul dintre șoferii Transurb. Un alt vasluian a atras atenția asupra faptului că Vasluiul arată ca după bombardament și oricum nu se poate circula cu viteză. “Frumos tare…după ce că orașul arată ca Hiroshima în ’45, mai puneți și “cocoașe”, așa cum le numesc unii…că nu-s de ajuns gropile și străzile sparte să ne plângă bucșele și amortizoarele. BONUS: Dacă vezi târziu delimitatorul și frânezi, mai ai șansa să te pupe și unu din spate. Întrebare întrebătoare: De pasarele pietonale ați auzit vreodată?”, a scris un alt vasluien. O altă variantă agreată de unii șoferi din oraș ar fi montarea de radare fixe, care i-ar “arde” la buzunar pe vitezomani, aducând venituri la bugetul local.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

 1. ALO DL PRIMAR MAI APUCATI SA TURNATI ASFALT –ATI FACUT VARZA TOT ORASUL CRED CA VA PLACE –CE INTERESE AVETI DE NU ASFALTATI –-MERGETI PE TRAIAN SI EXPLICATI LA OAMENI DE CE NU SE FINALIZEAZA LUCRARILE –-DEVENITI PENIBILI CU TOT CU SLUGILE CARE CONDUCETI ORASUL –PACAT ATI ARATAT CA SE POATE DAR ACUMA SUNTETI VARZA

 2. Primăria trebuie să reglementeze circulația în municipiu. Limitatoare de viteză pe toate străzile, viteza maximă pe străzile mici 30 kmh.
  Există mulți needucați care gonesc pe singura bandă rămasă liberă, cealaltă fiind ocupata cu mașini parcate. Oricând poate ieși dintre aceste mașini un copil, o persoană poate neatentă. Puneți radare pe toate străzile din oraș. În Austria / Germania / Belgia / Elveția etc, în orașele mici așa este reglementată circulația. Dacă sfidezi regulile primești amenda în plic.

  • Barbate, liniutele se fac de spital către M . Greci. N are nici o legătură ” cocoasa ” pusa înainte de intersecția cu strada. Spitalului. E binevenita! În rest….pot face liniute, pot muri pe capete ca mi se rupe de bombardieri! Se cred gen Dom din ” The fast and the furious” dar mor ca idioții! O pâine in plus! Iar politia nu își face treaba! Vorbește la telefon!

 3. Cu ce incurca aceste cocoase soferii care circula regulamentar si sunt atenti la trafic ? Poate asa nu o sa mai faca liniute smecherii cu BMW si motociclete. Bravo politiei rutiere !

  • Normal ar fi sa se pune prin tot orasul, din 50 in 50 de metri! Bravo desteptului din tine!

   Statistic, in Nepal numarul de accidente este extraordinar de mic si cu consecinte minime. Se intampla asta pentru ca acolo soseaua are o banda si jumatate in total, se poate merge cu o medie de 30 km/h pentru ca sunt vaci pe strada si alte animale.

   Deci, sa ne decidem spre ce ne indreptatem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.