Nu este o glumă: De ce sunt sfătuiţi bulgarii să mănânce roşii după vaccinare

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 trebuie să mănânce roşii, deoarece acestea sunt un remediu natural împotriva coagulării sângelui, a declarat miercuri directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase, Todor Kantardjiev. Nu este o glumă de 1 aprilie, ci o recomandare făcută cetăţenilor bulgari de către profesorul Todor Kantardjiev. Potrivit acestuia, persoanele vaccinate anti-COVID-19 trebuie să mănânce roşii imediat după imunizare, deoarece acestea previn coagularea sângelui, transmite Euractiv. Directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase a făcut acest comentariu pentru a îndepărta temerile legate de imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul produs de grupul farmaceutic AstraZeneca, a cărui utilizare a fost restricţionată în câteva state membre UE în urma semnalării unor cazuri rare de tromboză. Până în prezent, Bulgaria a vaccinat doar 6% din cetăţenii săi, clasându-se pe ultimul loc la acest capitol în Uniunea Europeană. Principalul vaccin anti-COVID-19 folosit în Bulgaria este cel al AstraZeneca, a cărui denumire este acum Vaxzevria. Într-un comunicat publicat miercuri, Agenţia Europeană a Medicamentului a revenit cu informaţii despre Vaxzevria.

Citeste mai mult: adev.ro/qqvt2e




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ