24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Număr record de candidaţi la concursul de rezidenţiat. Accesul la examenul care are loc duminică, doar cu certificat verde

Număr record de candidați la concursul de rezidențiat care va avea loc duminică. Peste 12.500 de persoane vor concura pentru cele aproximativ 6.300 de locuri în domeniile medicină, stomatologie şi farmacie. Concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Accesul candidaților în clădirea de concurs este permis doar în baza certificatului verde. 

Un număr de 12.564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 locuri pentru medicină dentară și 1.087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra de școlarizare pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze numărul de locurilor în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată pentru acest domeniu. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/numar-record-de-candidati-la-concursul-de-rezidentiat-accesul-la-examenul-care-are-loc-duminica-doar-cu-certificat-verde-1741695

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here