14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

O adolescentă de 14 ani a dat lovitura în Vaslui. A furat 15 mii de euro, de la o familie de temut!

JAF… O familia destul de cunoscută în Vaslui, cu conexiuni în diverse medii ale orașului, a fost prădată în stil mare! Acesteia i-a fost furată din locuința personală suma de 15 mii de euro, iar lovitura a fost dată de o adolescentă de numai 14 ani, veche în branșă. Aceasta, deși are această vârstă fragedă, se află la a 60 – a lovitură din cariera sa. Capul familiei prădate a fost înnebunit și a vrut să scotocească tot orașul în căutarea hoților. Noroc că imobilul avea camere de luat vederi și a putut vedea  desfășurarea furtului. Fata a sustras banii din apartament, în care a putut pătrunde ușor, întrucât ușa fusese uitată deschisă. Suma de bani, în mare parte, a fost recuperată de polițiștii vasluieni, după o acțiune ca în filme. Hoții au fost filați și au fost surprinși în timp ce cheltuiau prada pe mașini luxoase, bijuterii și alte bunuri. De remarcat este faptul că politiștii de la Biroul de Investigații Criminale s-au mișcat foarte repede, s-au sinscronizat perfect și i-au prins în fapt pe hoți.

O adolescentă de 14 ani din Bacău a făcut revagii în Vaslui! Cunoscută drept o hoață periculoasă, aceasta a lovit în Vaslui, sustrăgând de la o familie suma de 15.000 de euro. Toată lumea din zona pestriță a urbei, care a aflat destul de repede cine sunt cei prădați de fabuloasa sumă, s-a mirat că tocmai lor le-a putut da de lucru o puștoaică de numai 14 ani. Modul de operare al fetei fost unul simplu: adolescenta a ochit blocul, cu o construcție nouă de lângă piața Traian, care are la primele două nivele spații comerciale și, sub pretextul că cere ajutor, tânăra încerca ușă cu ușă, să vadă care locuință este neasigurată. Și așa a ajuns la ultimul etaj, unde locuia acea familie. Văzând că ușa este deschisă, a intrat și a scotocit până a găsit suma de 15 mii de euro, bani cash. A plecat apoi senină cu prada, s-a urcat într-un taxi și s-a făcut nevăzută.

“Soția mea a plecat val-vârtej din apartament, pentru că copilul nostru avea febră și nu mai scădea. S-a dus la spital și a uitat să închidă ușa. Din câte am înțeles, hoața bătea la fiecare ușă, spunea că vrea bani, că i-a murit tatăl, că nu are cu ce îl îgroape. Iar acolo unde nu răspundea nimeni, deschidea ușa. La mine s-a nimerit să fie deschisă și a intrat luându-mi banii. Chiar dacă vi se pare că suma este mare, eu tocmai aveam acei bani ca să cumpăr un camion, vândusem un escavator, apoi mai împrumutasem 7000 de euro de la un prieten, ca să fac această achiziție. Am toate imaginile surprise pe camerele de luat vederi, le-am dat la Poiliție, se vede cine a intrat la mine  în locuință”, spunea păgubitul, după cele întâmplate.

Paguba a fost recuperateă parțial

Echipa de la Biroul de Investigații Criminale a avut serios de lucru în acest caz, și, printr-o acțiune ca în filme, a reușit să recupereze parțial suma.  “Polițiștii vasluieni au identificat autorul unui furt calificat săvârșit la data de 7 iulie 2021, în municipiul Vaslui, când au fost sustrași cei 15 mii de euro. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au identificat o minoră, din municipiul Bacău, județul Bacău, bănuită de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 7 iulie 2021, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, pe o ușă neasigurată, în interiorul unei locuințe în care nu se aflau persoane, situată într-o clădire din municipiul Vaslui, de unde a sustras suma de bani. Minora ar fi pătruns în incinta locuinței sub pretextul că dorește să primească donații necesare înmormântării unei rude care a decedat de curând.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii a fost recuperat în proporție de 70 %. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanei bănuit”, au transmis reprezentații IPJ Vaslui.

Familia hoaței și-a comandat cu banii furați, o mașină Q7

Vremea Nouă are detalii importante despre cum s-au recuperat acești bani. Fata nu le-a spus părinților acasă de unde are banii, ci le-a spus că i-a găsit într-un tren, iar aceștia, încântați, și-au și comandat deja o mașină, marca Audi, Q7. La percheziția domiciliară făcută în casa hoaței, polițiștii au găsit contractul de vânzare –cumpărare al mașinii respective și, puși în fața probelor, părinții puștoaicei au recunoscut că tranzația a fost făcută din banii aduși acasă de fată. S-a luat legătura și cu cel care a vândut mașina și s-a stabilit, de comun acord, ca mașina să meargă la păgubit. În jur de 9500 de euro se achitase pe vehicul, iar de restul banilor sustrași, s-a mai confiscat din casa hoaței aur în valoare de peste o mie de euro. Diferența de bani va trebui să fie înapoiată de către hoață și familia acesteia.

Adolescenta în vârstă de 14 ani, o hoață cu experiență! 

Adolencenta este din Bacău și, atenție, lovitura de la Vaslui este cel de-al șaizecilea furt. Aceasta fură de la vârsta de 9 ani. Are o dexteritate ieșită din comun în a fura, dublat de un tupeu incredibil. Polițiștii din Bârlad o cunosc foarte bine și spun despre ea că este, într-adevăr foarte periculoasă, că are abilitatea de a-și schimba fizionomia, coafura, ca să nu fie recunoscută în anumite împrejurări. Ea, se pare, silită de situație, și-a mutat raza de acțiune în județele vecine, Vasluiul fiind luat la ochi de hoața din Bacău.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Astia lasa peste weekend cate un titlu de genul asta care sta cumva pe prima pagina iar romanul (vasluianul) da click insetat de senzational. Si cu fiecare click se mai aduna cate o maslina in meniul grasului ala care ii pastoreste pe astia care scriu. Este unu care face pe inteligentul si ca sa atraga atentia sta cu orele cu o carte deschisa sub nas la terasa KramaDom. Ciudat este ca mereu cartea are aceeasi grosime pe jumatatea citita. Simuleaza ca mediteaza. Oare ce „articol” sa mai importe din 1001 de nopti ca sa mai iasa de o maslina?! Saracul!

Comments are closed.