O casã fãcutã scrum si o familie rãmasã pe drumuri, la Arsura (VIDEO)

SCRUM… Un incendiu îngrozitor a mistuit o locuintã din comuna Arsura, cu toate bunurile din ea, însã proprietarii au rãmas uluiti când au vãzut cã doar peretele pe care se afla o icoanã a rãmas aproape neatins de flãcãri si fum. Drama familiei în care se aflã si un prunc nãscut abia de câteva luni a înduiosat comunitatea, iar câtiva oameni cu suflet bun fac apel pentru cei care vor sã ajute cu cât de putin aceastã familie. “Am rãmas socat de cum a putut distruge focul, într-un ceas, toatã munca acestei familii. Dar când am vãzut icoana aceea pe perete rãmasã intactã, desi în jur era dezastru, mi-am fãcut cruce”, spune unul dintre consãtenii care au initiat o colectã pentru ajutarea victimelor incendiului.

Incendiul s-a petrecut în urmã cu câteva zile, iar acasã era doar femeia care muncea în grãdinã. De la un scurtcircuit, focul a început sã mocneascã, iar aceasta nu a observat ceea ce se întâmplã. La un moment dat a izbucnit vâlvãtaia, care nu a mai putut fi opritã. S-a sunat la 112, iar pompierii au ajuns cât au putut de repede, însã focul a înghitit repede toatã locuinta, anexa si bunurile din ea. “Proprietarul se numeste Laurentiu, lucreazã în constructii. Casa era una veche, dar alãturi fãcuse o anexã. A luat o fetitã de micã, de la stat, a crescut-o, fata s-a cãsãtorit si acum au si un nepotel de câteva luni. El, sotia, fiica, ginerele si nepotul stau în locuinta aceasta. Focul a distrus totul. E o dramã, care nu poate fi doritã nici la cel mai mare dusman. Ei acum s-au mutat la o rudã apropiatã, dar nu e casa ta. Nu e ca la tine acasã”, spun consãtenii. Din toatã agoniseala de o viatã, acesti oameni nu au mai putut salva aproape nimic. Hainele de pe ei si câteva haine scoase la repezealã din calea focului.

Icoana, semnul nãdejdii indiferent de greutãti, a rãmas intactã!

“Eu, personal, am vãzut icoana rãmasã intactã din toatã casa. Era pe peretele care nici el nu era mãcar afumat, desi totul în jur era scrum, dupã cum se vede. Ei sunt o familie cu credintã în Dumnezeu, ca fiecare om. E postul Pastelui si care vrea sã îi ajute, sã o facã. E si copilasul acela mitiel, abia nãscut… Noi, local, am fãcut o colectã, ca cine vrea, sã dea cât de putin, ca sã ajute acesti oameni. Dar poate mai sunt persoane cu suflet mare, care vor sã îi ajute. Sã se adreseze Primãriei Arsura, cine vrea detalii despre familia lui Laurentiu Alexii”, spun cei care vor sã ajute familia rãmasã fãrã nimic, în urma incendiului. “Nu aveau locuinta asiguratã. Sunt case la noi în sat care sunt asigurate, dar ei nu aveau asigurare, din pãcate”, mai spun vecinii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ