O cunoscută familie de fermieri din județul Vaslui, terorizată de doi frați teribiliști. “Au promis că se vor răzbuna” (FOTO)

PROBLEME… Cei doi frați teribiliști nu au furat nimic, dar au devastat o mașină și un tractor. Anul trecut, unul dintre ei a sărit să îl atace pe fiul Mariei Comișescu cu securea.

CONFLICT… Incident deosebit de grav în comuna Deleni, acolo unde bunurile unor cunoscuți fermieri au fost devastate într-o zi importantă: Înălțarea Domnului. Familia Comișescu și-a găsit ieri, pe tarlaua unde cultivă pepeni, mașina și tractorul vandalizate. “Nu au furat nimic, dar au spart geamurile, au tăiat cauciucurile, au distrus portbagajul… Bănuim cine sunt cei care au făcut asta, pentru că au promis că se vor răzbuna”, a povestit nora Mariei Comișescu. Aceasta a fost cea care a descoperit bunurile vandalizate și a chemat poliția. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Criminalistică, care a luat amprente, pentru a afla cine sunt răufăcătorii. Familia Comișescu îi suspectează pe doi frați minori din localitate, care le-a creat, de-a lungul timpului, mai multe probleme. “Fiul meu i-a mai prins la furat și i-a mai urecheat. În primăvară asta, ne-au distrus o căbănuță din placaj pe care o construisem aici pentru a ne proteja de soare. Au luat tabla de pe ea, au scos păturile afară, au distrus tot”, a povestit Maria Comișescu.

Conflictul cu cei doi frați minori este mai vechi și se află într-un punct destul de critic. Toamna trecută, unul dintre ei a sărit să-l atace pe fiul Mariei Comișescu cu securea. “S-au dus amândoi (n.r. fiul și nora Mariei Comișescu) la băiatul ăsta de la care au luat tractorul, că sunt prieteni. Stă lângă ei, când deodată a ieșit unul dintre frați cu securea, era cât pe ce să o lovească pe fată…”, a povestit Maria Comișescu. “A fost un întreg scandal, m-au târâit pe jos, aveam numai vânătăi la picioare… A venit poliția, dar degeaba, nu s-a făcut nimic. Nu au fost sancționati, deși s-a făcut un dosar, au venit acasă și mi-au luat declarații… Bag mâna în foc că tot ei au devastat aici, nu are cine altcineva să fie. După scandalul de anul trecut, au promis că se vor răzbuna”, a povestit nora Mariei Comișescu.

“Au prins o ură pe noi de când i-a prins la furat băiatu’ meu”

Culmea, tatăl celor doi frați a fost un apropiat al familiei Comișescu. “Când am venit aici, după Revoluție, cred că avea vreo 12 anișori și îl aveam mereu în ogradă. A crescut la noi, îl hrăneam, îi dădeam să se îmbrace… Când i-am spus <uite ce au făcut băieții tăi>, mi-a zis <nu, nu cred așa ceva>. Dar dacă i-a prins, a venit poliția, cum să nu crezi? Sunt foarte obraznici. Unul dintre ei, când era mai mititel, avea vreo 7-8 ani, ne-a stricat o grămadă de pepenei. L-a pândit pe soțul meu, a așteptat să plece până acasă, s-a dezbrăcat de cămășuță și a umplut-o de pepeni mici cât nucile. Când sunt copți, înțeleg, pofta, foamea te mai împinge să te duci să furi… Mereu am avut probleme cu pepenii. Paul, când îi prindea, le spunea <așează-te, mănâncă, să văd cât poți să mănânci. Unul, doi, câți poți să duci?>. Așa le făcea. Le spunea: <Să nu mai strici, îi ceri lui nenea Paul și el îți dă să mănânci cât vrei, numai să nu mai vii și să strici>“, a povestit Maria Comișescu. Aceasta și familia ei i-au rugat pe polițiști să le ia declarații celor doi frați, pentru că sunt convinși că ei au vandalizat mașina și tractorul. “Aseară, după ce a terminat treaba, fiul meu a venit acasă și s-a dus la prietenul de la care a luat tractorul să-l întrebe ceva. Băieții l-au văzut, și-au dat seama că nu e nimeni aici și au venit să se răzbune. Au prins o ură pe noi de când i-a prins la furat băiatu’ meu. Nu stă nimeni noaptea să păzească pepenii, pentru că încă sunt mici, dar ne gândeam să cumpărăm o rulotă și să stăm să îi păzim. De când pui sămânța în pământ, trebuie să stai de pază, că altfel te trezești că devastează și culturile”, a mai povestit Maria Comișescu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ