3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

O elevã de 14 ani a nãscut în spitalul din Husi!

- Advertisement -

TRIST O minorã de numai 14 ani, elevã, domiciliatã în localitatea Gura Vãii, a nãscut sãptãmâna aceasta la spitalul municipal Husi un bebelus perfect sãnãtos, dar pe care, din pãcate, ea nu l-a vrut. Protectia Copilului l-a dat în plasament pe micut, unei familii din Negresti. “La spitalul Husi sunt rare cazurile de abandon ale nou-nãscutilor, iar mamele care recurg la un asemenea gest sunt ori minore care îsi ascund sarcina de ochii lumii, ori persoane foarte sãrace si lipsite de educatie”, spun cadrele medicale ale spitalului Husi.

În ciuda vârstei fragede a mamei, sarcina, spun medicii, a evoluat foarte bine, ea nãscând un bãietel perfect sãnãtos, cu o greutate de 3200 de grame. Din pãcate, imediat dupã nastere, spun medicii, aceasta si-a manifestat dorinta de a da copilul în grija statului. A rãmas în spital câteva zile, pânã când responsabilii Protectiei Copilului au gãsit o familie, din Negresti, dornicã sã-l ia pe copil în plasament. “Este, i-adevãrat, prea micã pentru a da nastere la un copil, dar din momentul în care l-ai adus pe lume, instinctul matern ar trebui sã se activeze automat si, odatã cu el, responsabilitatea. Fata, în schimb, nu l-a vrut. Am înteles cã are o situatie familialã dificilã. A fost dat în grija unei familii din Negresti, iar bunicul fetei, în vârstã de 73 de ani, a venit sã semneze pentru întocmirea actelor privitoare la micut. Sunt, din fericire, rare cazurile de abandon de nou-nãscut la spitalul Husi, iar persoanele care fac asta sunt minore care vor sã îsi ascundã situatia de ochii lumii, ori persoane foarte sãrace si fãrã o educatie elementarã”, au spus medicii spitalului municipal Husi.

“Dacã mai creste, poate se va duce sã îsi ia bãiatul acasã”!

Vecinii spun cã fata de 14 ani nu a avut nici ea o soartã mai bunã. “Fata a fost crescutã destul de greu, de cãtre bunici, de la vârsta de 3 ani. Nu a avut cine o învãta si pe ea ce e bine si ce e rãu. E un copil fãrã minte. Pãrintii au lãsat-o la bãtrâni si asta s-a întâmplat. Problema este cã ea a fost elevã, putea cineva sã o observe la scoalã, cã are o problemã, cã duce o sarcinã, dar nu s-a stiut nimic. Poate, dacã mai creste, întelege cã a gresit când si-a dat copilul si se duce sã îsi ia bãiatul acasã. Sã munceascã pentru el si sã fie mamã”, au spus oamenii din Gura Vãii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.