spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

O elevã din Bârlad, calificatã la douã faze nationale: latinã si neogreacã!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

FELICITÃRI… Coatu Alexia Maria, elevã a Scolii Gimnaziale ” George Tutoveanu” din Bârlad, în clasa a VII-a D, s-a calificat pentru prima datã la faza nationalã a olimpiadelor scolare. Si nu la una, ci chiar la douã faze nationale, si anume la Olimpiada Nationalã de Limba Latinã si la Olimpiada Nationalã de Neogreacã. A obtinut rezultate remarcabile si la biologie, dar la aceastã disciplinã, la clasa a VII-a, concursul se opreste la faza judeteanã. Alexia Maria tocmai a împlinit 14 ani si a fost sãrbãtoritã de colegi si pãrinti. Este o elevã cu rezultate exceptionale, are medii, aproape numai de 10 si este sefa clasei. De la o vârstã fragedã, mai precis de la 3 ani si jumãtate, înva limba englezã si an de an a luat examenele de Cambridge, corespunzãtoare vârstei. Îi place extrem de mult muzica, este talentatã, câstigând un trofeu la vârsta de 5 ani, însã nu a reusit sã mai facã si canto. „Acum, la vârsta de 14 ani, a fost testatã de profesorul Corneliu Plesu, pentru a începe cu nerãbdare cursurile de chitarã. Este foarte fericitã cã de ziua ei a primit bani de la bunici pentru a-si cumpãra o chitarã”, ne-a dezvãluit mama Alexiei.

Alexia Maria face si scrimã de cinci ani, dar studiazã si englezã la Centrul de Excelentã de 10 ani. Scrima este o altã pasiune a ei si a obtinut si aici rezultate remarcabile. Este sportivã la Clubul Zorro din Bârlad, unde practicã sportul iubit: scrima! Despre ea, ne-a vorbit diriginta clasei a VII-a D din cadrul Scolii Gimnaziale „Georghe Tutoveanu” din Bârlad, prof. Oana Munteanu:

„Alexia Coatu este eleva Scolii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad si a obtinut calificarea la etapa nationalã a Olimpiadei de limbã latina, clasa a VII-a. Când se gândeste la o meserie vede o multitudine de posibilitãti, dar se gândeste la o carierã în învãtãmânt, profesor de limba românã sau limbi strãine. Tânãra îsi doreste foarte mult si o carierã în medicinã, fiind încurajatã si sustinutã în permanentã în acest demers de cãtre pãrinti. În aceastã scoalã, Alexia a învãtat ce înseamnã seriozitatea, performanta si tot aici a înteles cât este de importantã competitia si respectul. Lectura este pasiunea Alexiei. În timpul liber practicã scrima, obtinând diverse premii si medalii la concursuri. Urmeazã cursuri de limba neogreacã, la care s-a calificat la faza nationalã a Olimpiadei Nationale de neogreacã. Este o plãcere sã stai de vorbã cu ea, este o tânãrã inteligentã, plinã de viatã, mereu cu zâmbetul pe buze si dupã o discutie cu ea întelegi cã reteta succesului în viatã este perseverenta, modul constant si serios de a pune la temelia pregãtirii orice cunostintã pe care o capeti de-a lungul anilor de scoalã, de la prima, la ultima zi”, a precizat prof. Oana Munteanu. Este pentru prima datã când Alexia se calificã la un Concurs National si iatã cã reuseste sã se califice la douã discipline. „Faptul ca am trecut la douã olimpiade mi-a adus o bucurie imensã în suflet si sper ca si la nationale sã obtin rezultate cât mai bune. Mai departe as vrea sã merg la Liceul Teoretic <<Mihai Eminescu>> sau la Colegiul National <<Gheorghe Rosca Codreanu>> la profilul Filologie sau Stiinte ale Naturii”, ne-a precizat Alexia Maria Coatu, fericitã de rezultatele obtinute.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.