spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

O elevã din Husi a demonstrat la nivel de tarã cã cei din urmã chiar pot fi cei dintâi!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

MOTIVATIE… O elevã de clasa a VIII-a din Husi a reusit sã demonstreze în aceste zile cât adevãr contine vorba veche potrivit cãreia „cei din urmã vor fi cei dintâi”! Teodora Tudoricã, de la Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi, a luat locul I la OIimpiada nationalã de Geografie, de la Pitesti, dupã o prestatie de exceptie în cadrul competitiei. Ceea ce însã putini stiu este faptul cã Teodora era cât pe ce sã nu ajungã în aceastã etapã a Olimpiadei, întrucât, la faza judeteanã, s-a clasat pe locul al patrulea. Prin urmare, îsi luase gândul de la „Nationalã”, desi era un vis al sãu. Dupã câteva zile însã a aflat de la conducerea scolii cã, la redistribuire, a „prins” si ea un loc alãturi de cei trei colegi de pe podium, pentru a reprezenta judetul la etapa finalã a Olimpiadei de Geografie. Teodora a povestit cã atât de mult a reprezentat pentru ea aceastã sansã venitã parcã de nicãieri, încât a fost hotãrâtã sã nu risipeascã oportunitatea. Si nu micã le-a fost mirarea tuturor, când au aflat cã, în urma celor douã probe dificile, Teodora, cea de-a patra reprezentantã a judetului Vaslui, reusise sã ajungã prima la nivel de tarã. „Când am vãzut rezultatul, am crezut cã poate mi-au gresit codul. Dar am observat apoi numele scolii mele si am stiut cã eu sunt”, spune, cu un sentiment de multumire, Teodora Tudoricã.

Eleva Teodora Tudoricã, de la Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi, a dovedit cã, dacã îti doresti cu adevãrat un lucru si muncesti pentru visul tãu, împlinirea vine chiar si atunci când te astepti cel mai putin. Pasionatã de micã de Geografie, dar si inspiratã de profesoara sa, Daniela Brãnici, fata îsi dorea ca în anii de gimnaziu sã reuseascã sã facã o performantã notabilã la disciplina sa favoritã. Fiind în clasa a VIII-a, a mizat mult pe aceastã ultimã sansã privind Olimpiada din 2023, dar, dupã etapa judeteanã, a aflat cu dezamãgire cã, desi a luat peste 9,00, a obtinut al patrulea rezultat, fãrã posibilitatea de calificare la „Nationalã”. Dar cum nu aduce ceasul, ce aduce clipa, Teodora a aflat peste vreo sãptãmânã cã, dupã redistribuirea locurilor, a primit si ea posibilitatea sã reprezinte judetul la etapa finalã de la Pitesti. „Am fost foarte bucuroasã si m-a motivat foarte mult sansa aceasta. Am vrut sã mã pregãtesc cel mai bine”, spune eleva. Prin urmare, în perioada 9 – 14 aprilie, Teodora a sustinut la Pitesti, alãturi de toti olimpicii calificati la „Nationalã”, cele douã probe – teoreticã si practicã, iar rezultatele sale au fost admirabile, ajungând la o medie de 98,50 puncte. Si-a adjudecat astfel premiul I si a reusit sã îsi facã mândru judetul si, implicit, Scoala „Mihail Sadoveanu” Husi.

Teodora Tudoricã va urma Colegiul „Cuza Vodã” Husi si, apoi, se gândeste sã urmeze Facultatea de Drept

„Am fost foarte fericitã, era visul meu. Îmi place foarte mult Geografia. Am prins dragostea pentru naturã, pentru mediul înconjurãtor din familie. De micã, mereu aveam cu pãrintii jocuri de culturã generalã, despre tãri, capitale, forme de relief, iar toate acestea, putin câte putin, m-au ajutat sã-mi descopãr pasiunea pentru Geografie. Multumesc foarte mult doamnei profesoare de Geografie Daniela Brãnici, dar si pãrintilor mei”, a precizat Teodora, care anul acesta va sustine Evaluarea Nationalã. Vrea sã ajungã la Colegiul National „Cuza Vodã”, luând în calcul profilul „Stiintele Naturii”, unde poate face un echilibru între stiintele exacte si stiintele umaniste. Ulterior, ar vrea sã urmeze Dreptul, dar, spune ea, mai este timp pentru o multime de planuri, visuri si pasi importanti în viata ei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.