O familie cu doi copii înfiați s-a mutat din Alba Iulia în satul natal din Vaslui și caută cu disperare de muncă!

IMPRESIONANT… Doi soți, o vasluiancă din satul Lățești, orașul Murgeni, și un ardelean din Alba Iulia, au făcut cea mai frumoasă faptă din câte pot fi: au adoptat doi copii, doi frățiori, abandonați de familia lor. Reveniți din Alba Iulia, la Lățești, localitate din zona Murgeni, unde e casa părintească a mamei Dianei Petruse, cei doi au început să caute în disperare ceva de muncă, întrucât vor să le ofere copilașilor  condiții bune de trăi. Culmea, deși mulți patroni vasluieni se plâng de faptul că nu au forță de muncă, tatăl, Romulus Simion Petruse, capul familiei, a bătut ieri la o mulțime de uși, pentru a se putea angaja. E mecanic de întreținere mașini de cusut, tehnician în construcții și lucrări publice, șofer categoria B, fost șofer în Comunitatea Europeană, patiser, însă, dincolo de cererile pe care le-a lăsat pe la toate birourile, cu greu se întrezărește un licăr de speranță! Nici măcar la Forțele de Muncă sau, mai pompos, Oficiul Forțelor de Muncă din Bârlad nu s-a „lipit,” pentru simplu motiv că este venit de la Alba Iulia și nu este înregistrat în baza lor de date!

Pentru cei doi micuți ai familiei Petruse, David și surioara sa, Romulus Simion și Diana sunt gata de orice muncă și sacrificiu! Tot ce și-au dorit de la viață sunt copiii, iar Dumnezeu nu le-a dat acest „dar”, în schimb le-a dat câte o inimă mare la amândoi și le-a pus acolo atâta dragoste încât nu au conceput viața fără copii! Și Dumnezeu le-a dat nu unul, ci doi!

„Am făcut tot ce era necesar ca să putem avea copii pe cale naturală, dar nu s-a putut! De la bun început, am zis că fără copii nu ne lăsăm! Inițial, am vrut să înfiem doar un copil, dar când i-am văzut pe amândoi, fiind frați, nici n-am conceput să stea unul fără altul. Oricum erau dați spre adopție împreună. Din prima zi când i-am văzut am știut că vor fi ai noștri. Fetița mi-a zis că ea știe că vom fi părinții lor! Nu concep ca ei să nu aibă tot ce le este necesar!”, a spus Romulus, un ardelean hotărât, de 47 de ani. Ne-a mărturisit că a ales să vină în zona de la Lățești, Murgeni, pentru că a rămas uimit de frumusețea acestei zone. „Îmi doresc să trăiesc aici, e frumos, e aer curat, vrem să ridicăm o căsuță, dar uite că nu găsim de muncă”, a spus puțin abătut Romulus.

Apel la Asociația „Născută Înger”

Familia Diana și Romulus Simion Petruse au venit în Lățești din septembrie 2020, plecând din Alba Iulia din cauza pandemiei. Au sperat că vor găsi aici de muncă, având în vedere că Romulus este un bărbat cât un brad, dornic de muncă. Dar, de luni de zile, dezamăgirile le-au răpit somnul și grijile se înmulțesc. Diana a apelat acum câteva zile la Asociația „Născută Înger” din Piatra Neamț, cu care ziarul nostru colaborează încercând să rezolve problemele cele mai aprige. Iată cum sună mesajul trimis către Carmen Suciu, membru fondator al Asociației din Piatra Neamț, apel care a fost dirijat spre redacția Bârlad a cotidianului nostru”

„Bună ziua, mă numesc Petruse Diana și aș dori să vă rog dacă se poate să îl ajutați pe soțul meu să găsească un loc de muncă. Suntem din Alba Iulia și ne-am mutat din luna septembrie în sat Lățești, județul Vaslui.Am venit aici deoarece părinții mei sunt de aici și din cauza pandemiei am vrut să le oferim copiilor o viață mai liniștită. Copiii noștri sunt înfiați și sunt la noi din luna Martie anul 2020. Am apelat la dumneavoastră pentru a-l ajuta pe soțul meu pentru că el nu cunoaște bine zona și a încercat să caute un loc de muncă, dar nu a reușit. A lucrat ca șofer cat.B la distribuție de mezeluri la SC Agras din Alba Iulia, are doi ani de condus pe Comunitatea Europeană, iar ultimul loc de muncă a fost ca șofer de ambulanță la Crucea Roșie din Alba Iulia. Nu ne dorim alt gen de ajutor, doar un loc de muncă, să ne putem cumpăra și noi o căsuță. Vă mulțumim.”, a scris Diana Petruse.

Dacă este cineva care poate oferi un loc de muncă acestui om, super calificat, care are curaj să crească doi micuți înfiați și vrea să muncească în cea mai săracă zonă din țară, aveți aici numărul său de telefon: 0745768201 Romulus Simion Petruse.
2 COMENTARII

  1. Ce inseamna la “Oficiul Forțelor de Muncă din Bârlad nu s-a „lipit,” ????????? De ce ar fi trebuit sa se lipeasca ?? Acolo, stiu ca, locurile de munca sunt afisate de la toti angajatorii care au locuri de munca vacante cu datele de contact . Poate ati vrut sa spuneti ca la angajatori ” nu s-a lipit” , sau nici nu a incercat sa contacteze un angajator ??? Asta nu ne-ati spus in articol ?!!! Angajatorii , deobicei, nu vin la usa ta sa te angajeze , oricate calificari ai avea !

LĂSAȚI UN MESAJ