spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

O mulțime de oameni au venit la sfințirea bisericii celei noi din satul Boușori, comuna Solești

- Advertisement -

MULȚUMIRE… Biserica cea nouă din Boușori, o comunitate mică, dar foarte inimoasă, păstorită de părintele Constantin a fost sfințită duminică, 24 septembrie. Cu mic, cu mare, oamenii au venit la Sfânta Liturghie și au umplut locul din jurul lăcașului. Evenimentul a fost sporit în bucurie și semnificații profunde prin botezarea în aceeași zi a fiicei preotului Constantin, o fetiță care a primit numele de Miriam. Printr-un comunicat transmis de Episcopia Hușilor, pe site-ul oficial al instituției episcopiahusilor.ro, la care instituție a atașat și câteva imagini, a fost prezentat succint evenimentul care a încununat efortul a nouă ani de eforturi pentru ridicarea unei biserici noi.

“Duminică, 24 septembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii noi din localitatea Boușori, Protopopiatul Vaslui. Biserica, închinată Sfântului Ierarh Nicolae, a primit, cu ocazia slujbei de sfințire, ca ocrotitor și pe Sfântul Siluan Athonitul, sărbătorit de Biserică în data de 24 septembrie. Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele secretar eparhial Alexandru Bahnar, părintele protopop Adrian Chirvasă și părintele paroh Constantin Dorobăț, secretarul Protopopiatului Vaslui. După slujba de sfințire, a urmat Sfânta Liturghie baptismală, Ierarhul Hușilor botezând, în cadrul slujbei, pe prunca Miriam, cel de-al patrulea copil al familiei părintelui Constantin și a doamnei Diana Dorobăț.

Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, coordonat de diaconul Vlad Mironescu. În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a creionat profilul spiritual al Sfântului Siluan Athonitul, desprinzând din viața acestuia învățătura și atitudinea sa în privința dobândirii păcii și echilibrului lăuntric (…). La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea edilitară și pastorală de până în prezent, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele Constantin Dorobăț. De asemenea, Ierarhul Hușilor a oferit distincții de vrednicie celor care au sprijinit ridicarea sfântului locaș din Parohia Boușori”, au comunicat reprezentanții Episcopiei, pe site-ul episcopiahusilor.ro, loc unde poate fi găsit integral mesajul Ierarhului, transmis credincioșilor cu acest prilej.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.