17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

O nouă inițiativă legislativă în sprijinul șoferilor: “amenzile vor putea fi contestate în localitatea de domiciliu”

INIȚIATIVĂ… O nouă propunere de modificare legislativă va da posibilitatea șoferilor amendați să conteste amenda în orașul de domiciliu

MODIFICĂRI… Guvernanții vin cu o nouă propunere legislativă care să vină în sprijinul șoferilor. Mai exact, șoferii care sunt amendați în diferite localități din țară vor putea contesta amenda și la instanțele de domiciliu ale contravenientului. În prezent, amenzile pot fi contestat doar la instanțele de la locul acțiunii. Astfel, această nouă modificare dă posibilitatea șoferilor și firmelor de transport să se apere în instanțele din imediata apropiere, fără a-și complica activitatea obișnuită.

Vești bune de la guvern, de data aceasta pentru șoferii care sunt amendați în alte localități din țară decât cea de domiciliu. Astfel, deputatul vasluian Eduard Popica a propus modificarea Ordonanței de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. “Acesta este un bun prilej pentru a arăta că procesul de modificare a unor norme juridice nu se oprește întotdeauna la o singură inițiativă. De data aceasta am cerut ca procesul-verbal de constatare și de contravenție a faptelor ce țin de circulația pe drumurile publice să poată fi contestat și la instanțele de la domiciliul contravenientului, nu numai la acelea de la locul acțiunii, cum se întâmplă acum. Posibilitatea de a contesta la locul de domiciliu al contravenientului nu face decât să simplifice acțiunile celor implicați, să scadă costurile de bani și de timp ale procedurii de contestare și a întregului proces juridic care se desfășoară. Contravențiile rutiere domină, probabil, această cazuistică. Întrucât s-a modificat recent legea de bază, pentru a nu exista poziții divergente se impune a fi modificată și legislația rutieră. În vederea înlăturării problemelor ce pot interveni în stabilirea competenței și în cazul contestării acestui gen de contravenții este necesară și adoptarea acestei inițiative legislative de modificare a Legii nr. 195/2002 (Codului rutier) în sensul consacrării și acolo a competenței alternative. Tocmai de aceea, am inițiat această nouă modificare, pentru a da posibilitatea șoferilor și firmelor de transport să se apere în instanțele din imediata apropiere, fără a-și complica activitatea obișnuită și, cum spuneam, fără a pierde mai mulți bani și mai mult timp pentru o acțiune care acum, când vorbim, nu se poate desfășura decât la locul faptei”, a spus Eduard Popica.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here